У Києві придумали, як можуть заробляти комунальні підприємства

У Києві придумали, як можуть заробляти комунальні підприємства
Новинар

Відповідний документ розміщено на офіційному веб-порталі міської влади.

У повідомленні мерії наголошується, що проект розпорядження Київської міської державної адміністрації Про затвердження Переліку додаткових платних послуг, які надаються комунальними підприємствами м. Києва населенню підготовлено з метою збільшення власних надходжень комунальних підприємств м. Києва та збільшення можливості населення отримувати різні види послуг за найбільш привабливими цінами.

Зауваження та пропозиції від юридичних та фізичних осіб, їх об'єднань приймаються протягом місяця із дня оприлюднення проекту регуляторного акту, а саме: до 23 лютого.

Перелік включає, наприклад, додаткові послуги, які може надавати метрополітен, серед яких: спортивно-оздоровчі, медичні та послуги громадського харчування, а також додаткові транспортні послуги.

Як додаткова послуга Головного управління культури і мистецтв значиться надання дозволу на вивезення культурних цінностей. ВАТ АК Київводоканал, зокрема, зможе платно надавати такі додаткові послуги, як лабораторні дослідження якості води, а також оздоровчі та лікувально-профілактичні послуги на об'єктах соціальної сфери.

Серед платних послуг КО Київзеленбуду значаться, зокрема, консультаційні послуги із визначення виду шкідників, хвороб, захисту рослин та інших питань озеленення, а також паркування транспортних засобів на території міських парків та скверів, блокування та розблокування коліс транспортних засобів, які розміщено на зеленій зоні; послуги громадських туалетів.

Водночас, КП Водно-інформаційний центр зможе здійснювати за певну плату доочистку води із бюветних комплексів, її упаковку і реалізацію, а також навчальні послуги - підготовку фахівців туристичного супроводу.

Як додаткові платні значаться послуги документального забезпечення населення та послуги із сантехнічних, електротехнічних та інших ремонтно-будівельних робіт, які будуть надавати КП Київжитлоспецексплуатація, КП Житловик, КП УЖК районів.

Серед платних послуг підприємств, які підпорядковано Головному управлінню охорони здоров'я та медичного забезпечення, передбачається зробити видачу дублікатів лікарняних листків, довідок меддокументів, консультації лікарів.

Київський зоологічний парк зможе отримувати кошти за такі послуги, як, зокрема, проведення корпоративних свят і днів народжень на території зоопарку; надання консультацій стосовно різних питань за телефонною додатковою лінією; фотографування із тваринами під наглядом фахівців зоопарку; проведення відеозйомки на території зоопарку; VIP -стажування (на один день замовник перетворюється в робочого по догляду за тваринами, із проведенням фотосесії та відеозйомки).

Крім того, КП Центр ідентифікації тварин зможе надавати додаткові платні послуги: комплексне оформлення виїзних документів; надання консультацій із телефонної довідкової лінії; фотопослуги й інше.

У проекті розпорядження наголошується, що розрахувати розміри тарифів на додаткові платні послуги мають відповідні профільні управління міста і передати ці дані Головному управлінню з питань цінової політики для подальшого їх встановлення згідно із законодавством.

Нагадаємо, комунальне підприємство Київський зоопарк ввело платну послугу для бажаючих пройти стажування по догляду за тваринами.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK