Тимошенко: Аграрії потребують 10 мільярдів

Тимошенко: Аграрії потребують 10 мільярдів
Reuters

Прем'єр уточнила, що із них 2,5 млрд. грн. заплановано отримати за рахунок реалізації врожаю минулорічного зерна, який на даний час перебуває на зберіганні у господарствах.

Крім того, 1 млрд. грн. планують залучити за рахунок коштів, отриманих від реалізації зерна Аграрним фондом. Ще 1,5 млрд. грн., за розрахунками Мінагрополітики, повинні скласти кошти місцевих бюджетів у вигляді раніше неповернених кредитів Мінфіну.

Останнє зазначене джерело фінансуванн Тимошенко назвала "сумнівним".

"Місцеві бюджети зараз і без того перебувають у складному стані, тому я сумніваюся, що вони зможуть забезпечити надходження цих коштів. Тим самим ми даємо сигнал про нереалістичність наших планів, я думаю, що це запитання слід доопрацювати", - сказала прем'єр-міністр.

Вона також повідомила, що 5-6 млрд. грн. для фінансування весняної посівної кампанії планують залучити у вигляді банківських кредитів. "5-6 млрд. грн. - це ті параметри, яких ми очікуємо від банківської системи із урахуванням рефінансування", - сказала Тимошенко.

Тимошенко також попросила Міністерство фінансів пересунути терміни фінансування аграрно-промислового комплексу із держбюджету якомога ближче до початку року, а також доручила Мінпаливенерго, Міністерству фінансів та Міністерству аграрної політики України розробити необхідні заходи для закупівлі палива для проведення аграріями весняно-посівної кампанії.

"Наше завдання номер один - закупити правильно нафтопродукти за унікальною ціною, за якою зараз їх пропонує світ", - сказала прем'єр.

Раніше Тимошенко заявила, що банки будуть отримувати рефінансування НБУ за умови пролонгації кредитів для агропромислового комплексу.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK