Ринки сировини: ціни на нафту і золото поповзли донизу

Ринки сировини: ціни на нафту і золото поповзли донизу
Reuters

"Ціни на нафту дуже чутливі до макроекономічних показників - дані про зниження індексу споживчої довіри в січні до 37,7 з 38 в грудні, а також можливе зростання запасів нафти в США котрий тиждень поспіль призвели до падіння нафтових ф'ючерсів", - повідомив керуючий активами Astrum Investment Management Олег Неплях.

За твердженням експерта, ціна на нафту зберігає форму контанго - вартість нафти з постачанням в грудні на 29% більше ніж з поставкою в березні. Неплях прогнозує подальше збереження спреда між короткою і довгою нафтою, що відображає очікування інвесторами зростання попиту після проходження дна рецесії.

Золото вчора не змогло утриматися вище психологічного рівня 900 доларів за унцію. Котування на дорогоцінний метал, після  коливань в діапазоні 903,5-893 доларів за унцію протягом дня закріпилися на позначці 899,3 доларів.

Як вважає аналітик, причина падіння - технічна корекція. Золото виросло на 100 доларів за унцію за півмісяця. Ще 15 січня золото коштувало 801,5 доларів за унцію, і отримати 12,5% річних за 13 днів є достатнім приводом для продажу на поточному рівні.

"Таким чином, ми розглядаємо падіння золота як тимчасовий етап - котування можуть найближчим часом знову подолати рівень 900 доларів за унцію. Поглиблення рецесії і волатильність на валютному ринку - дані фактори поки зможуть надати золоту достатню підтримку", - резюмує Неплях.

Як повідомлялося, за підсумками вчорашніх торгів ціни на нафту почали зниження з 46,2 доларів до 45,7 доларів за барель.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK