Перша перемога Обами: конгресмени прийняли план зі стимулювання економіки США

Перша перемога Обами: конгресмени прийняли план зі стимулювання економіки США
lenta.ru

Палата представників США схвалила виділення 819 мільярдів доларів на фінансування плану із стабілізації економіки країни в умовах кризи.

Про це повідомляє CNN.

244 представники схвалили ініціативу, яку запропоновано адміністрацією нового президента США Барака Обами, тоді як 188 делегатів висловилися проти. Усі республіканці, представлені в нижній палаті Конгресу США, план Обами підтримати відмовилися, зазначає CNN.

Республіканці вважають, що запропоновані Обамою заходи приведуть до нерозумно використання державних коштів, що не створить нових робочих місць.

Республіканська опозиція пропонувала конгресу прийняти її власний економічний план, в якому основний акцент робиться на зниження податків. Однак ця ініціатива не мала шансів на успіх, оскільки після недавніх виборів демократи мають більшість голосів як у Палаті представників, так і в Сенаті.

Після успішного голосування Обама закликав конгресменів "не розгойдуватися, і не дозволяти, щоб нам заважали ті ж самі партійні розбіжності". Президент висловив надію, що його економічний план допоможе створити сприятливі умови для американського бізнесу.

Перед голосуванням американський лідер зазначив, що жителі США очікують від своїх лідерів "швидких і рішучих кроків". Він закликав бізнесменів створювати нові робочі місця в сприятливих умовах, які з'являться при реалізації його ініціатив.

Президент США привітав рішення Палати представників Конгресу США виділити 819 млрд доларів на стимулювання американської економіки. "Я вдячний Палаті представників за просування вперед цього плану", - говориться в заяві голови американської адміністрації, яку було поширено Білим домом.

Тепер, згідно із американським законодавством, проект про виділення таких коштів буде направлено на розгляд в Сенат, де і вирішиться його подальша доля. Законопроект, сподіваються демократи, може потрапити на підпис до президента Обами вже до середини лютого.

План зі стимулювання економіки США було запропоновано демократами два тижні тому. З 819 мільярдів, які передбачено авторами плану, 544 мільярди буде витрачено на прямі інвестиції в економіку країни, решта 275 підуть на податкові послаблення.

За словами Обами, "цей план є значним початковим внеском для подолання наших найбільш невідкладних викликів".

Нагадаємо, 27 січня Фінансовий комітет Сенату США збільшив пакет економічних стимулів до $ 887 мільярдів, а президент США Барак Обама зустрівся із законодавцями-республіканцями, намагаючись отримати їх підтримку.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK