Ринок сировини: ціни на золото пішли в ріст

Ринок сировини: ціни на золото пішли в ріст
news.1plus1.ua

Ціни на золото із постачанням у квітні зросли на 16,5 доларів за унцію або на 1,9%, повідомляє керуючий активами Astrum Investment Management Олег Неплях.

"Падіння на фондових ринках на тлі негативної макроекономічної статистики у США повернуло інтерес інвесторів до безпечних активів, - пояснює аналітик. - Замовлення на товари тривалого користування в США впали на 2,6% у грудні, число нових заявок щодо безробіття знову збільшилося до 588 тис ., а продажі нових будинків обвалилися до 331 тис. у грудні. Надія інвесторів на потепління змінилася впевненістю в подальшому падінні економіки".

Неплях прогнозує, що подальша поведінка золота багато в чому залежить від глобальних настроїв інвесторів, однак вірогідні коливання в діапазоні 900 доларів за унцію.

Ціни на нафту із постачанням у березні знизилися на 1,34 долара за барель до 40,82 доларів США.

Запаси сирої нафти виросли минулого тижня більше, ніж передбачалося - на 1,9% до 338,8 мільйонів доларів за барель, а нафтопереробні заводи планують і далі знижувати обсяги виробництва на тлі падаючого попиту.

"Водночас, новини із реальної економіки не залишають надій на швидке відновлення ринку збуту нафтопродуктів. Очевидно, що тиск на нафту продовжиться", - стверджує експерт.

Як повідомлялося, у середу ціна на золото знизилася до 883,47 доларів за унцію.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK