Кияни заборгували за комунальні послуги півмільярда гривень

Кияни заборгували за комунальні послуги півмільярда гривень
Корреспондент.net

Як повідомив начальник Головного управлінняжитлового господарства Володимир Стороженко, заборгованість на 1 вересня не тількинаселення, але і житлових організацій, орендарів, борги бюджету та інше складає976 млн гривень.

"Рівень розрахунків сьогодні такий: у насє великі борги житлових організацій за спожиту теплову енергію, газопостачання,водовідведення. Наприклад заборгованість на 1 січня була 961 млн, на 1 вересня -976 млн гривень. З чого вона складається: заборгованість населення за спожитікомунальні послуги становить 491 млн гривень, заборгованість орендарів - 205млн, заборгованість бюджету з наданих пільг та субсидій - 21 млн, різниця втарифах - 257 млн ​​гривень", - розповів Стороженко.

Чиновник також відзначив, що житловиморганізаціям вручено 186 тисяч попереджень на 329 тисяч гривень, оформлено 5900позовних заяв на 41 млн гривень, укладено 3 200 угод з боржниками на суму 13,3млн гривень.

Стороженко також відзначив, що при цьомузлісних неплатників налічується 11 тисяч квартир, а їх заборгованість складає192 млн гривень.

У свою чергу, голова КМДА Олександр Поповдоручив главам районів розібратися з ситуацією з боржниками, доручившивідвідати всі квартири, особисто переговорити з людьми і з'ясувати причини, зяких вони не оплачують послуги.

"Що стосується боргів. Я впевнений, щовсі тисячі квартир представники ЖЕКів повинні обійти і поговорити з людьми.Може, хтось потребує допомоги. Я доручаю головам районів організувати зкомунальними підприємствами цю роботу, але з усіма боржниками потрібнопереговорити. Дайте доручення майстрам , які працюють в ЖЕКах, але потрібнопо-людськи до цього підійти", - сказав Попов.

Також Попов зазначив, що якщо людина просто неплатить, бо не хоче, то в таких випадках необхідно залучати правоохоронніоргани.

Як повідомлялося, в червні Верховна Рададодатково виділила Києву 1,5 млрд гривень на реформування житлово-комунальногогосподарства в 2011 році.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK