Київські депутати планують знизити ціни на ритуальні послуги та заборонити будівництво на Пирогова

Київські депутати планують знизити ціни на ритуальні послуги та заборонити будівництво на Пирогова
фото Таїсії Стеценко, Корреспондент.net

Крім того, як пише газета Сегодня, на порядкуденному сесії Київради стоїть питання про повернення місту дитячого санаторіюСалют на вулиці Гоголівській. Як пише видання, у 2007 році депутати прийнялирішення в обмін на ремонт у санаторії Ялинка (Пуща-Водиця) передати приватній компаніїФонд розвитку будівельних ініціатив корпус єдиного дитячого санаторію устолиці. Площа об'єкту складає 1,4 га землі в центрі міста. Однак ремонт усанаторії не зробили. Засновники компанії, як кажуть у Київраді, пише газета, перебуваютьв офшорі Кіпру.

Депутати Київради також збираються затвердитиперелік ритуальних послуг, які надає комунальне підприємство Ритуальні послуги.

"Це буде виготовлення вінка, труни,перевезення тіла, викопування могили. Усе це буде коштувати не більше 4 тисячгривень. Ми і КМДА хочемо перенаправити ці гроші в бюджет, а також полегшитижиття киян. Бо раніше Ритуальні послуги виконували лише роль диспетчера, відправляючилюдей до приватників", - розповів депутат фракції Республіка Київ ОлексійДавиденко. У приватників цей набір послуг обійдеться майже у 8 тисяч гривень.

Також депутати переглянуть орендні ставки длякомунальної власності. У приватних школах та дитсадках уже заговорили проможливе підвищення цін, оскільки після їх перепідпорядкування від района містувони повинні були б платити 10% від оціночної вартості будинку, у якому перебувають.У свою чергу в Київраді заявили, що підвищення цін не буде.

"Місто знизить ставки для всіх з 10% до5%. А школи, садочки, театри платитимуть символічну суму", - сказаввиданню голова комісії із власності Володимир Дейнега.

На порядку денному Київради також багато іземельних питань. Значна їх частина - дозволи на розробку проектів землеустрою.Є також і протести прокурорів на відведення землі. Зокрема прокуратуранаполягає на скасуванні землевідведення в Пирогово для кооперативу Тарасовецьпо вулиці Лауреатській і протестує проти виділення ділянки під будівництво навулиці Пирогова, 2, де зараз мешканці чинять опір забудовнику. А такожпрокуратура наполягає на скасуванні землевідведень приватним особам уДеснянському районі.

Нагадаємо, що у червні управління ритуальнихпослуг Київської міськдержадміністрації оцінило мінімально можливу вартістьпохорону в чотири тисячі гривень.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK