Директор київського зоопарку заявив, що 70/% тварин пережили свій біологічний вік

Директор київського зоопарку заявив, що 70/% тварин пережили свій біологічний вік
фото Таїсії Стеценко, Корреспондент.net

"Колекція Київського зоопарку на 70%складається із тварин, які пережили свій біологічний вік. Для того щоб оновитиколекцію, потрібні роки", - сказав у своєму інтерв'ю Толстоухов.

Наприклад, носоріг Тревозі зараз 48 років, аживуть вони близько 45 років. Самці бегемота Бресті 54 роки, а біоресурс цієїтварини - 50 років.

Як пише видання, сказати, у якому зараз станітварини, не можна, тому що, щоб зробити всі аналізи, цим тваринам потрібноввести наркоз, а це дуже небезпечно через їхній вік, зазначив Толстоухов. Крімтого, у зоопарку немає необхідних ліків.

"Колись давно ми отримали дозвіл наразове завезення препаратів для анестезії диких тварин. Вони вже закінчилися. ВУкраїні ці препарати не ліцензовані. Зараз ведемо роботу, щоб отримати пакетдокументів для разового завезення цих препаратів. Один наркоз для великоїтварини коштує $ 500" , - зазначив Толстоухов.

Толстоухов також повідомив, що днями повністюодужав жираф. Протягом останніх п'яти років у нього були проблеми ізшлунково-кишковим трактом.

У зоопарку визнали, що вольєри для найбільшихтварин не відповідають нормам утримання. Але заявили, що переводити їх у більшіприміщення небезпечно через можливе стресу. За словами Толстоухова, на сьогоднів зоопарку відповідають стандартам тільки вольєри для ведмедів і тигрів, пишегазета.

Нагадаємо, що комісія міжнародних фахівців ізвивчення стану Київського зоопарку, яку очолює віце-президент Євразійськоїрегіональної асоціації зоопарків та акваріумів (EARAZA), заступник директора іззоологічної частині Талліннського зоопарку Володимир Франштейн, відзначила позитивнітенденції у розвитку звіринця протягом останнього року.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK