Експертна комісія завершила розслідування падіння крана Захарій

Члени комісії, яка проводить розслідування падіння плавучого крана Захарій, на основі зібраних матеріалів дійшли висновку, що причиною аварії стали організаційні порушення вимог експлуатації обладнання.
Експертна комісія завершила розслідування падіння крана Захарій
фото Таїсії Стеценко, Корреспондент.net

Про це йдеться в копії акта розслідуванняфакту падіння плавучого крана LK600 Захарій, яку опублікував у своєму блозіЖЖ-юзер metrobuildivec.

Як йдеться в документі, причинами катастрофикрана стали порушення безпеки під час експлуатації устаткування, впорядкуваннямашин і механізмів крана Захарій. Крім того, як зазначається в документі, кранвпав через невиконання розділу № 21 Підготовка плавкрана до транспортування івідстою, невиконання інструкції з експлуатації вантажного приладу, а такожневірні дії членів екіпажу.

"Членами екіпажу були проведені роботи зроз'єднання верхніх приладів зчеплення замкового типу між ОП (основний понтон,- ред.) і ЛБП (лівий бічний понтон) при куті нахилу вантажної стріли більше30-ти градусів. Комісія встановила, що кут нахилу при аварії становив 44градуси. В результаті цих дій при виконанні робіт зі спуску стріли ібаластування з метою виведення крана на рівний кіль, нижні прилади з'єднанняЛБП вийшли зі зчеплення з ОП (кліки ЛБП вийшли з ніш ОП). Внаслідок цього кранопинився в стані нестійкої рівноваги, втратив опору і перекинувся на правийборт", - йдеться в документі.

Між тим, голова наглядової ради ЗАТПланета-Буд Валерій Мошенський, яке є власником крана Захарій і одним зпідрядників робіт з будівництва Подільсько-Воскресенського мостового переходу,повідомив, що найбільший в Україні плавучий кран Захарій буде на плаву вже влютому.

Як повідомляє сайт Комментарии, за словами Мошенського, роботи з підйому кранапочнуться вже через тиждень, і до кінця лютого Захарій можна буде побачити наплаву.

"Залишилося залагодити деякіформальності, отримати висновки страхової компанії і, я думаю, можна будеприступати до підйому", - повідомив Мошенський.

Крім того, голова наглядової ради ЗАТПланета-Буд розповів, що роботи з будівництва Подільсько-Воскресенськогомостового переходу можна буде відновити приблизно через місяць.

"Уже звільнили дві арки моста, залишилосяпідняти кран. Через місяць робітники вже зможуть приступати до роботи. Хочааварія не вплине на хід будівництва", - сказав Мошенський.

Як повідомлялося, в результаті падіннянайбільшого в Україні плавучого крана Захарій стався витік 500 кг мазуту ісолярки в Дніпро.

За матеріалами Корреспондент.net, Комментарии

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK