До наступної зими київська влада закупить снігоплавильні машини

До наступної зими місто закупить мобільні снігоплавильні машини, які дозволяють швидко та екологічно чисто розтоплювати зібраний сніг фактично у будь-якій частині міста.
До наступної зими київська влада закупить снігоплавильні машини
фото Таїсії Стеценко, Корреспондент.net

Про це заявив сьогодні голова КМДА ОлександрПопов.

"Імпортна снігоплавильна техніка дорога,а апарат 120/Д, який виробляється у Харкові, є практично повним аналогом, лише коштуєу два рази дешевше - близько двох мільйонів гривень. Під час підготовки донаступного зимового сезону ми обов'язково купимо дві-три такі машини , щобперевірити їхню ефективність в умовах міста. Але вже зараз перевагивикористання такої техніки очевидні. Зокрема, снігоплавильні машини можнавстановлювати в тих місцях, де вивезення снігу утруднене - наприклад, у центріміста", - розповів Попов.

Такі машини постійно працюють у Харкові. Якрозповів Роман Рівненський, заступник директора компанії-виробника снігоплавильнихмашин, один такий агрегат переробляє на годину близько 150 кубометрів снігу.

"У снігоплавильної машини чимало переваг.Зокрема, вона розвантажує місто від пробок, які створюють на дорогах громіздкіКАМАЗи, що вивозять сніг за межі міста. Відповідно, заощаджується паливо.Нарешті, вона повністю екологічна - перед потраплянням у каналізаційнийколектор вода проходить очищення", - розповів Ровенський.

Термін експлуатації такої машини - 10 років,обслуговувати її може одна людина. 120/Д розрахований на 12 годин автономноїроботи. Для того, щоб ефективно очищати місто від снігу, необхідно 20-30 такихмашин.

Як повідомлялося, від початку зими зістоличних вулиць вивезли 181 тисячу тонн снігу.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK