Прокуратура перевірить законність будівництва на вулиці Десятинній у Києві

Прокуратура Києва проведе перевірку законності видачі дозволу на виконання будівельних робіт на вулиці Десятинній, 5. Про це повідомляється на сайті столичної прокуратури.
Прокуратура перевірить законність будівництва на вулиці Десятинній у Києві
Фото Таїсії Стеценко

"У Єдиний державнийреєстр досудовихрозслідувань внесені відомості про кримінальне правопорушення та розпочатодосудове розслідування за фактом незаконного знищення об'єкта культурної спадщинина вул. Десятинній, 5 у Києві", - повідомив начальник управлінняпрокуратури Києва Назар Константинов.

За його словами, прокуратура Києва направиладо Державної архітектурно-будівельної інспекції України доручення пропроведення перевірки законності видачі дозволу на виконання будівельних робіт."Дозвіл на виконання будівельних робіт за цією адресою видано столичноїінспекцією архбудконтролю. А тому доручення про проведення перевірки законностійого видачі направлене у вищий контролюючий орган - Державну архітектурно-будівельнуінспекцію України", - повідомив начальник управління.

Константинов зазначив, що за дорученнямпрокуратури Києва перевірка дотримання законодавства про охорону культурноїспадщини буде проведена Міністерством культури України.

"До повноважень центрального органувиконавчої влади у сфері охорони культурної спадщини належить надання дозволівна проведення робіт на охоронюваних археологічних територіях. Оскільки цятериторія входить до історичного ареалу міста прокуратурою направлене дорученнядо Міністерства культури України, фахівці якого нададуть висновки щодо дотриманнязаконодавства про охорону культурної спадщини під час проведення будівельнихробіт", - зазначив прокурор.

Сьогодні, 17 січня, представник КМДА з охоронипам'яток Марина Соловйова принесла на протест постанову про заборонубудівництва, через що близько 40 мітингувальників зламали частину паркану ізайшли на територію будівельників. Тепер на місці воріт стоїть намет, якийперекриває в'їзд будь-якої техніки. Примітно, що самі будівельники нічого неговорили і не допомагали охороні в опорі, а пішли до себе у вагончик.

Як повідомив головний архітектор КиєваЦеловальник, глава УПЦ МП митрополит Сабодан "благословив" скасуваннябудівництва на місці фундаменту Десятинної церкви.

Корреспондент.net


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK