У Києві покажуть єдиний у світі витвір мистецтва, який побував у космосі

У Києві в рамках форуму сучасного мистецтва ART KYIV contemporary представлять єдиний у світі витвір мистецтва, який побував у космічному просторі.
У Києві покажуть єдиний у світі витвір мистецтва, який побував у космосі
Art-kyiv.com

Йдеться про колажі Космос (Вихор) 1981року знаменитого французького художника Віктора Вазарелі. У 1982 році картинана борту Союз Т-6 побувала на космічній станції Салют 7.

Полотно буде виставлене в київському культурному та музейномукомплексі Мистецький Арсенал у рамках Угорської платформи на форумі сучасногомистецтва ART KYIV contemporary.

Угорська платформа представляє проект Творчість іміф Віктора Вазарелі, який познайомить глядача із етапами та творчим методомфранцузького художника угорського походження Віктора Вазарелі. Вазарелі -художник зі світовим ім'ям, засновник мистецького напряму оп-арт (оптичнемистецтво), який вплинувне тільки на розвиток мистецтва, але й на дизайн і архітектуру.

Куратор виставки Тібор Чепеї товаришував із художником та зібрав унікальну колекцію його робіт.Експозиція проекту складається зі140 робіт Віктора Вазарелі - 120 серіграфій (особливого різновиду шовкографії,яка є багаторазовим накладанням шарів фарби), 20 об'єктів, автопортретаВіктора Вазарелі та колажу Космос (Вихор).

Також в експозиції демонструватиметьсядокументальний фільм про Віктора Вазарелі, який ознайомить глядача з різнимиетапами творчості художника.

Урамках Освітньої програми ART KYIV contemporary 2012 1 листопада о 18.00 відбулася лекція куратора проекту Тібора Чепеї.

Ініціатором виставки став Надзвичайний і ПовноважнийПосол Угорщини в Україні, пан Міхаль Баєр. Виставка пройде за підтримки Міністерствазакордонних справ Угорщини.

Нагадаємо, що 7-й міжнародний форум сучасногомистецтва ART KYIV contemporary проходить у Мистецькому арсеналі з 1 по 18листопада 2012 року. Цього року він змінює ярмарковий формат і впершебуде представлений у форматі форуму.

У рамках форуму 20 провідних галерей з України,Австрії, Росії, Італії, Німеччини та Франції представлять спеціальнопідготовлені проекти сучасних художників, познайомлять колекціонерів тапоціновувачів мистецтва з останніми новинками та яскравими іменами з різнихкраїн світу.

У програмі також спецпроекти, освітня і паралельнапрограми.

Корреспондент.net


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK