На Каннському кінофестивалі працюватиме Український павільйон

На кіноринку 66-го Каннського кінофестивалю вшосте працюватиме Український павільйон.
На Каннському кінофестивалі працюватиме Український павільйон
kinopoisk.ru

"Вшостена Каннському кінофестивалі працюватиме Український національний павільйон,який представлятиме Державне агентство України з питань кіно спільно зНаціональним центром Олександра Довженка. Програмою заплановано величезнукількість зустрічей з представниками світової кіноіндустрії, різних міжнароднихфестивалів", - зазначив генеральнийдиректор МКФ Молодість Андрій Халпахчі на прес-конференції в Києві.

Блоги:  Сім із двадцяти. Огляд основної програми Каннського кінофестивалю. Блог Юлії Мак-Гаффі на Корреспондент.net

Восновному конкурсі кінофестивалю українські фільми не представлені, але в однійз офіційних програм форуму - Short Film Corner - відбудеться показ 12 короткометражок.

Україна також цього року буде представлена ​​вринковому показі фільмом Легка, як пір'їнка Андрія Рожена.

"Фільм урамках кіноринку буде показаний 21травня. А в Україні, можливо, на Одеському кінофестивалі", - зазначивпродюсер стрічки Михайло Мальцев.

Легка, як пір'їнка стала першою стрічкою, знятоюУкраїноюу співпраці з Нігерією. В основі сюжету стрічки історія молодої нігерійськоїдівчини Шаде - студентки Київського медінституту, яка мріє про кар'єруспівачки.

На українському стенді у Каннах відбудеться презентація 11проектів, які тепер перебувають на стадії розробки. У рамках роботи стендубудуть презентовані два українські МКФ - Молодість та Одеський, відбудутьсятакож поточні презентації проектів, які перебувають на фінальній стадії виробництва.

Як зазначив заступник генерального директораНаціонального центру Довженка Іван Козленко, проект фінансується у рівноправному партнерстві.

"Бюджет Українського павільйону однаково представлений державними танедержавними установами і становить близько 800 тисяч гривень", - сказаввін.

Сьогодні ввечері, 15 травня, відкривається 66-й Каннський міжнародний фестиваль.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK