Німі фільми Хічкока стали спадщиною ЮНЕСКО

До списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО включила дев'ять німих фільмів Альфреда Хічкока, повідомляється на сайті організації.
Німі фільми Хічкока стали спадщиною ЮНЕСКО
kinopoisk.ru

У список увійшлинімі фільми, які Хічкок зняв з 1925 по 1929 роки. Серед цих картин - мелодрамаСад насолод (режисерський дебют Хічкока), комедія Шампанське, а також трилериРинг і Шантаж.

"У ранніхфільмах Хічкока вже помітно багато характерних для нього мотивів і маній",-пояснили в ЮНЕСКО особливість кінострічок режисера.

Всі включені всписок фільми були відновлені і місяцем раніше представлені Британськимінститутом кіно на відкритому показі в Нью-Йорку.

Співробітникиархіву інституту відновили оригінальні плівки всіх німих фільмів Хічкока, завинятком трилера Гірський орел 1927 року, оригінал якого вважається загубленим.

Крім цього,хронометраж деяких фільмів, зокрема, Саду насолод, був збільшений за рахунокзнайденого матеріалу.

На роботу звідновлення були витрачені три мільйони доларів, які Британський інститут кіноотримав від приватних фондів і фізичних осіб.

Альфред Хічкок знявсвій дебютний фільм у 1925 році у віці 26 років. До цього він безуспішнонамагався зняти два інших фільми, кілька років працюючи фотографом таоформлювачем титрів для кіностудій. Загалом Хічкок зняв десять німих фільмів,для останнього з яких - Шантаж 1929 року - він зробив окрему версію зі звуком.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK