У Нью-Йорку стартує тиждень високої моди

У Нью-Йорку стартує тиждень високої моди
Reuters

Нинішнє свято моди проходить на тлі економічної депресії в США, падіння купівельної активності та збитків дизайнерських будинків, оголошуються небувалі знижки.

Через кризу нинішнє шоу буде мати набагато менший розмах: за чутками, навіть знаменитий кутюр'є Марк Джакобс (Marc Jacobs) запросив на своє шоу 700 людей замість звичайних двох тисяч, багато дизайнерів урізали витрати, скоротили свої програми або покажуть спільне шоу. На такий крок пішли Мара Хоффман (Mara Hoffman), Серджіо Дейві (Sergio Davila) і Ніколас Кей (Nicholas K).


Участь в нью-йоркському тижні високої моди обходиться недешево, відзначають ЗМІ - тільки оренда площадки в Bryant Park, де проходять дефіле, коштує понад $ 50 000, ще $ 100 000 потрібно заплатити за послуги освітлювачів, перукарів та візажистів. Топ-моделі вимагають за тиждень участі в шоу сотні тисяч доларів.
  
Крім того, напередодні тижня високої моди газета Wall Street Journal оголосила про найбільше скорочення штату відділу, який писав тільки про моду. Зараз "видання для найбагатших" дає поради, як економно оновити гардероб до весни і де знайти знижку в 70%.

Родзинкою нинішнього тижня моди стане шоу, присвячене 50-річчю створення ляльки Барбі, стала такою ж іконою американської культури, як джинси і "кока-кола". Шоу, в якому будуть представлені моделі, створені самими великими кутюр'є спеціально для цього свята, яке відбудеться в суботу, 14 лютого.

Протягом тижня на подіум вийдуть моделі в нарядах від Келвіна Клейна, Ганни Суі, Майкла Корса, Ральфа Лорана, Ніколь Міллер, Донни Кара, які представлять свої осінні колекції. З російських імен в списку представлених кутюр'є традиційно фігурує Олександр Терехов.

Законодавці моди представлять в Нью-Йорку своє бачення того, що буде носити бомонд прийдешньої осені. Аналітики спробують вгадати, хто з них до цього часу може оголосити про банкрутство.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK