Ющенко присвоїв Івасюку звання Героя України

Ющенко присвоїв Івасюку звання Героя України
sumno.com


Ющенко зазначив, що ”коли ми говоримо про Володимира Івасюка, ми говоримо не лише про українську пісню - через пісню він проявив для багатьох мільйонів забуту, загублену національну свідомість”, повідомляє прес-служба Президента.

У своєму виступі Ющенко назвав пісенну спадщину композитора “щирим подвигом, тому що він говорив у ті складні часи про українське відродження”.

За самовіддане служіння Україні Президент присвоїв Івасюку звання Герой України (посмертно).

Глава держави також підписав указ про повагу пам'яті композитора.

Тим часом, Генеральна прокуратура України відновила розслідування причин і обставин смерті відомого українського композитора Володимира Івасюка, який був знайдений повішеним у лісі неподалік від Львова у квітні 1979 року.

*****

Володимир Івасюк (4 березня 1949, Кицмань, Чернівецька область, УРСР - 24-27 квітня 1979, Львів, УРСР) - видатний український поет і композитор, один із основоположників української естрадної музики. Автор 107 пісень, 53 інструментальних творів, музики до декількох спектаклів.

Його тіло було знайдене повішеним у Брюховицькому лісі неподалік від Львова. Офіційна версія - самогубство, неофіційна - вбивство за наказом з Москви за допомогою КДБ.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK