У Києві відкрилася виставка скульптури: від скіфських баб до українських бджіл

У Києві відкрилася виставка скульптури: від скіфських баб до українських бджіл
Фото: Сегодня

Серед робіт, які потрапили в експозицію, найдорожчою виявилася робота швейцарського художника Альберто Джакометті Постать. Скільки коштує цей твір організаторам складно сказати, але, наприклад, Велика жінка, яка стоїть II Джакометті минулого року на аукціоні Christie's пішла за більш ніж $ 27 млн.

Шедеври світового авангарду представлені також роботами французького скульптора німецького походження, корифея дадаїзму Жана (Ганса) Арпа Торсом лицаря та Базовою конфігурацією, а також сімома роботами англійського скульптора Генрі Мура.

До експозиції увійшли безцінні скіфські баби, які, за словами директора Українського дому Наталі Заболотної, застраховано на 10 000 євро.

Крім того, виставлені скульптури Пабло Пікассо Єва, Адам і Портрет Марії-Терези, які виставлялися на антикварному салоні в вересні минулого року.

В експозиції представлена також робота Костянтина Бранкузі під назвою Принцеса Х, у вигляді великого кам'яного фалоса.

Сучасна українська скульптура представлена роботами близько 40 художників. Інтерес у публіки, зокрема, викликав твір львівського майстра Богдана Белінчука Український вулик.

Скульптура зображує чоловіка в костюмі з краваткою, жінку у вишиванці і дітей, що зібралися навколо вулика, - всі образи схожі на сім'ю Президента України Віктора Ющенка, стверджує Сегодня. Доказом цього газета вважає ще й той факт, що на Вулику є символічна підкова.

Цього року центральною подією виставки стала наймасштабніша в Україні експозиція монументальної давньої кам'яної скульптури, представленої різними культурами і часовими періодами - від епохи бронзи до середньовіччя, повідомляє ЛIГАБізнесІнформ.

Зокрема, вперше на Великий скульптурний салон свої зібрання давньої скульптури - близько 40 півторатонних експонатів - представляють Дніпропетровський історичний музей ім. Яворницького, наукові фонди Інституту археології НАН України, Археологічний музей Інституту археології НАН України, Національний музей історії України.

Музейна колекція кам'яної скульптури, крім статуй, включає окремі пам'ятники єгипетської культури (І тис. до н.е.), однак найбільшими є збори половецької кам'яної пластики, яка буде представлена в хронологічному порядку від епохи бронзи до середньовіччя.

Церетелі не приїхав

На відкриття Великого скульптурного салону не зміг приїхати знаменитий скульптор Зураб Церетелі (автор одного з найвищих пам'ятників у світі - 98-метрового Петра в Москві).

Як повідомила директор Українського дому Наталія Заболотна, у метра виникли серйозні проблеми зі здоров'ям, найімовірніше, із серцем, повідомляє газета Сегодня.

Всі обіцяні роботи - емалі і зменшені копії скульптур Церетелі (наприклад, проект пам'ятника Патріарха Алексія II, пам'ятник героєві Міміно) не були представлені у Великому скульптурному салоні.

"Зураб Костянтинович надає перевагу особисто представляти свої роботи, тому пообіцяв привезти їх в травні і влаштувати персональну виставку в Києві", - сказала Заболотна.

Виставка Великий скульптурний салон 2009 відкрита для відвідувань з 4 по 15 березня, щодня, без вихідних та перерв з 11:00 до 20:00. Останній день виставки, 15 березня - до 17:00. Вартість вхідного квитка - 10-20 грн. (м. Київ, вул. Хрещатик, 2, Український дім).


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK