Скандал у Греції: в опері про русалку знайшли гомосексуальний підтекст

Скандал у Греції: в опері про русалку знайшли гомосексуальний підтекст
img1.liveinternet.ru

Про це повідомляють місцеві ЗМІ. 

Прем'єра опери Антоніна Дворжака Русалка в постановці національної опери Греції пройшла у вихідні. 

При цьому режисер-постановник з Франції Маріон Вассерман вирішила переробити лібрето, де мова йде про русалку, безнадійно закохану в прекрасного принца. 

У версії режисера трагічний фінал зі смертельним поцілунком русалки і принца представлений як поцілунок двох акторів-чоловіків. За задумом Вассерман, закохана русалка і принц - це одне й те саме. 

Зі слів режисера, "русалки не існує. Це казка, привид на тлі місячного світла. Коли принц виглядає у воду, він бачить власне відображення. Русалка - це жіноча частина його особистості". 

Перед першим поданням музиканти оркестру глядачам роздавали листівки, в яких застерігали їх проти гомосексуальних тенденцій спектаклю. 

Як сказано у зверненні музикантів, режисерське трактування не тільки спотворює лібрето, але й надає головному герою гомосексуальні нахили в крайній формі. 

На першій виставі частина глядачів привітала нетрадиційний фінал вигуками браво, однак більшість взялися освистувати режисера. Вассерман вийшла на сцену, щоб пояснити свій творчий задум глядачам, але її прогнали обуреними криками. 

У відповідь на демарш оркестру перед другою виставою на сцену вийшли близько п'ятдесяти активістів грецьких організацій геїв і лесбіянок, які зачитали текст-відповідь на листівку з викладенням своєї позиції. Працівники театру в цей час висловлювали своє обурення і намагалися прогнати активістів зі сцени. 

Рада директорів національної опери відмовилася прислухатися до протестів музикантів. 

Як сказано у заяві директорів, будь-яке втручання у вільний виклад художніх поглядів суперечить принципам опери, яка є місцем вільної художньої творчості. 

Музикантам також нагадали, що вибір репертуару є в компетенції керівництва, а не оркестру. 

Між тим, У Нью-Йорку планують поставити оперу за оповіданням Енні Пру Горбата гора, на основі якого раніше був знятий фільм за однойменною назвою. Прем'єра Горбатої гори на сцені Нью-йоркської опери призначена на весну 2013 року. Займатися створенням опери було довірено американському композиторові Чарльзу Вуорінену. У Горбатій горі розповідається історія любовних взаємин двох ковбоїв.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK