В Україні українські книги стали популярнішими від російських

В Україні українські книги стали популярнішими від російських
lenta.ru

В Україні споживач зорієнтувався на українську книгу. Це пов'язано з тим, що російські видавці почали випускати менше книг і підняли ціни на них до захмарних висот, повідомив директор дистриб'юторської компанії Самміт-книга Ігор Степурін, з посиланням на дані компанії з продажу книг.

"Такі великі видавництва як Ексмо, АСТ переносять книгу в сегмент елітарного продукту. А магазини почали замовляти більше літератури, яка продається. Тому в рейтингах продажів книготорговельних мереж (ЕМПіК, Книжковий супермаркет) російська література практично відсутня", - пояснив Степурін.

За останні три місяці надходження грошей від підприємств книжкової торгівлі зросли. Однак, як зазначає видання, таку позитивну динаміку відчули не всі видавництва і дистриб'ютори, а тільки ті з них, які розширили асортимент книжкової продукції.

Таких видавництв, за даними Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів, близько 15%. Ще 25% українських видавництв змогли зберегти тиражі і асортимент на докризовому рівні.

Водночас, як зазначає видання, українські видавці мають потребу в обігових коштах, за рахунок яких вони могли б і далі розширювати асортимент.

Комментарии повідомляють, що видавець за нинішніх умов виявився найбільш вразливим. Він виступає універсальним кредитором, здійснюючи передоплату за послуги друку і віддаючи продукцію на реалізацію в магазини. Водночас недорозрахунки дистриб'юторів з видавцями, за даними УАІК, досягли 40%.

За словами президента УАІК Олександра Афоніна, окремі банки вже готові кредитувати комерційні видавничі проекти, але вимагають, щоб видавець і поліграфісти обслуговувалися в їхньому ж банку.

Раніше повідомлялося про те, що в 2008 році в Україні видали книг на 33% більше, ніж у попередньому.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK