Починається судовий процес Олеся Ульяненка проти НЕК з захисту моралі

Починається судовий процес Олеся Ульяненка проти НЕК з захисту моралі
gazeta.lviv.ua

Перше слухання процесу Ульяненка проти Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі відбудеться 21 квітня о 15.30 в окружному суді міста Києва (Десятинна 6/8), повідомляє Буквоїд.

Літагент Юка Гаврилова закликала всіх небайдужих прийти на цю, за її словами, "безпрецедентну" подію.

"Бюрократи з НЕК у своїх діях вміло користуються адміністративними важелями і тільки присутність достатньої кількості вільних, незаангажованих людей в залі на судових засіданнях допоможе розгляду справи по суті і винесенню дійсно законного, а не скроєного за лаштунками вердикту", - заявила вона.

Нагадаємо, що лауреат Шевченківської премії Олесь Ульяненко подав позов до суду проти НЕК, яка визнала порнографічним його останній роман Жінка його мрії, а видавці - Клуб Сімейного дозвілля - вилучили книгу з продажу. Це - перший випадок, коли письменник судиться з Національною експертною комісією з питань захисту суспільної моралі.

У свою чергу, голова НЕК Василь Костицький під час чату на Корреспондент.net заявив, що рішення комісії було прийнято щодо рукопису, і не поширювалося на книгу. Тому Костицький назвав рішення видавців про вилучення книги передчасним і зазначив, що, "Якби Ульяненко мав хорошого юриста, міг би стягнути з видавця не тільки неодержаний гонорар, але і, можливо, якісь кошти за моральний збиток".

За матеріалами Буквоїд


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK