У Києві відкривається виставка особистих речей Тараса Шевченка

У Києві відкривається виставка особистих речей Тараса Шевченка
Сайт Президента

Вперше в історії музею відвідувачі будуть мати можливість побачити особисті речі Кобзаря, якими він користувався в побуті.

"Мета виставки - представити світовій громадськості унікальні експонати з колекції музею та його філії. Ми хочемо поділитися з відвідувачами найдорожчим, що ми маємо, і залучити їх до аури Шевченка як людини і поета", - зазначила директор Національного музею Т. Шевченка Наталя Клименко.

Після смерті Тараса Шевченка, зазначили в музеї, його друзі та шанувальники доклали чимало зусиль, щоб зібрати спадщину Кобзаря в одну збірку. Цінні предмети постійно передавалися з рук в руки, з однієї приватної колекції в іншу. Їх вивезли далеко на Урал під час Другої світової війни. Після цього речі Шевченка зберігалися в різних збірках, поки нарешті не опинилися в київському музеї.

Відвідувачі також зможуть побачити живописний портрет відомої поміщиці Марії Горленко, написаний Шевченком, який постійно зберігається в Харківському художньому музеї, а в Київ прибуде у зв'язку з ювілеєм музею.

24 квітня 2009 року київському Національному музею Шевченка виповнюється 60 років. Виставку відкрито до 31 травня, з 10:00 до 18:00. Понеділок - вихідний.

Нагадаємо, 9 березня 2009 року відбулася церемонія нагородження лауреатів Національної премії України ім. Т. Шевченка. Ними стали поет Павло Гірник, актриса театру ім. Івана Франка Лариса Кадирова, публіцист Володимир Мельниченко, художники Віктор Гонтаров і Віктор Наконечний.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK