Складено рейтинг найкращих у світі художників

Складено рейтинг найкращих у світі художників
Reuters

Очолив рейтинг іспанський художник Пабло Пікассо.

Рейтинг було складено за результатами опитування читачів газети, в якому брали участь понад 1,4 мільйона осіб.

Перше місце, зі 21587 голосами, посів великий іспанський художник Пабло Пікассо, друге - французький імпресіоніст Поль Сезанн, а третім став основоположник австрійського модерну Густав Клімт.

У першій десятці також фігурують два французьких імпресіоніст Клод Моне і Анрі Матісс, Марсель Дюшан, відомий в тому числі своєю скандальною інсталяцією з пісуаром, американський художник Джексон Поллок.

Замикають десятку легенда поп-арту Енді Уорхол, представник абстрактного експресіонізму Віллем де Кунінг і відомий модерніст Пієт Мондріан.

Останній рядок рейтингу посів сучасний японський художник і фотограф Хіроші Суджімото.

Як пише газета, на перший погляд результати цього опитування можуть здатися досить передбачуваними, проте можна виявити і деякі дивні речі. Наприклад, що робить сучасний художник Мартін Кіппенбургер, картини якого, зокрема, представлені в Saatchi Gallery, в двадцятці великих?

На думку оглядачів газети, мексиканська художниця Фріда Кало також не заслуговує такого високого місця, як 19-е, в цій представницькій компанії - адже навіть норвезький живописець Едвард Мунк з його шедевром Крик посідає лише 46-е місце.

Навіть якщо припустити, що Кало відзначена через те, що її полотна висловлюють жіночу сутність, виглядає дивно, що Луїза Буржуа з тим впливом, який зробили на майбутні покоління її роботи, виявилася всього лише 70-ю.

Як зазначає газета, кращий з британських художників в рейтингу - Френсіс Бекон - тільки 12-й, 30-е місце займає Суперпопулярний у Великобританії Люсьєн Фрейд. Трейсі Еміне і Демієн Херст посіли 52-е і 53-е місця відповідно.

З російських художників в рейтингу фігурують Василь Кандинський (15-е місце), творець Чорного квадрата Казимир Малевич (17-е місце). 95-м у списку відзначено українсько-американського художника і скульптора Олександра Архипенка, роботи якого представлені практично у всіх найбільших музеях світу. 135-е місце посів один з основоположників конструктивізму Олександр Родченко.

Двадцятка кращих художників XX і початку XXI століття:

1. Пабло Пікассо
2. Поль Сезанн
3. Густав Клімт
4. Клод Моне
5. Марсель Дюшан
6. Анрі Матісс
7. Джексон Поллок
8. Енді Уорхол
9. Віллем де Кунінг
10. Пієт Мондріан
11. Поль Гоген
12. Френсіс Бекон
13. Роберт Раушенберг
14. Жорж Брак
15. Василь Кандинський
16. Костянтин Бранкузі
17. Казимир Малевич
18. Джаспер Джонс
19. Фрида Кало
20. Мартін Кіппенбергер

Нагадаємо, що Пабло Пікассо вважається найдорожчим художником у світі. Обсяг продажу його робіт тільки в 2008 році склав $ 262 млн.

Крім того, іспанський живописець очолює список художників, чиї полотна користуються найбільшою популярністю серед злодіїв.

Так, напередодні, 9 червня, з Національного музею Пікассо в Парижі викрали блокнот з малюнками Пабло Пікассо. Вартість зниклого експоната оцінюють у суму від семи до десяти мільйонів євро.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK