Україна приєднається до акції Ніч музеїв

Україна приєднається до акції Ніч музеїв
kp.ua

Ніч музеїв проводиться щорічно в ніч з суботи на неділю у вихідні, найближчі до Міжнародного дня музеїв, який відзначається 18 травня. У цей день більш ніж 2 тисячі музеїв з 42 країн Європи відкривають свої експозиції для відвідування у вечірньо-нічний час. Так музеї приваблюють молодих глядачів, яким звичніше присвячувати дозвіллю вечір, ніж день, а нові або не дуже відомі майданчики отримують шанс заявити про себе незвичайними акціями.

Цього року деякі музеї, виставкові зали, садиби та інші культурні місця України проводять спеціальні акції в ніч з 15 на 16 травня і вдень 18 травня, частина з них - вперше. Крім регулярних експозицій можна буде побачити унікальні експонати фондів, живі картини, відвідати театралізовані вистави та виставки предметів сучасного мистецтва.

Так, у Києві до акції приєднаються три музеї: Національний художній музей України, Музей Михайла Булгакова та Київський музей Марії Заньковецької.

Київський центр сучасного мистецтва PinchukArtCentre цього року планує провести акцію Ніч музеїв не з 15 на 16 травня, а трохи пізніше. Акцію буде приурочено до Дня міста. Точна дата поки не визначена, проте відомо, що це відбудеться наприкінці травня. Про це Корреспондент.net повідомили у прес-службі PinchukArtCentre.

У Львові Ніч і День музеїв відбудеться з 15 на 16 травня і вдень 18 травня у дев'яти музеях: Музеї народної архітектури та побуту у Львові, Музеї книги, Львівському національному музеї імені Андрея Шептицького, Львівському музеї історії релігії, Львівському історичному музеї, Львівській галереї мистецтв, Музеї етнографії та художнього промислу, Музеї Пінзеля та Підгорецькому замку.

В Одесі до акції приєднаються 5 музеїв: Військово-історичний музей, Художній музей, Музей Блещунова, Музей Західного і Східного мистецтва і Одеський літературний музей.

У Харкові в акції візьмуть участь: Харківський літературний музей, Харківський художній музей, Міський музей К. І. Шульженка, Морський музей і Муніципальна галерея.

У Феодосії Ніч музеїв відзначить Будинок-музей Гріна.

Повний список заходів можна подивитися на museum.yandex.ru. Музеї можна шукати за назвами, адресами, станціями метро або вибирати на карті, повідомили Корреспондент.net у компанії Яндекс.Україна.

Минулого року в акції Ніч музеїв взяли участь 2,2 тисячі музеїв у 40 європейських країнах, включно близько 150 музейних організацій Сполученого Королівства.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK