В Україні заснували конкурс для російськомовних письменників

В Україні заснували конкурс для російськомовних письменників
AP

За задумом організаторів, конкурспокликаний активізувати літературний процес в Україні, сприяти пошуку молодихперспективних авторів і популяризації сучасної української літератури.

Конкурс проходитиме з 1 жовтня 2010 по 15 лютого 2011 року. Підсумки планується підбити в березні 2011 року, а урочиста церемонія нагородженняпереможців відбудеться в середині квітня наступного року.

До розгляду приймаються не публіковані раніше рукописи романів, повістей,оповідань, циклів без жанрових обмежень, повідомили Корреспондент.netорганізатори конкурсу.

Журі розгляне твори учасників у двох вікових групах – до 30 і до 45 роківвключно. У кожній з груп будуть визначені по три переможці. Гран-прі конкурсу,на яке можуть претендувати автори з обох груп, складає 10 тисяч гривень.

Журі залишає за собою право залежно від якості представлених на конкурсрукописів збільшувати загальний призовий фонд, а також не присуджувати першіпремії. Твори переможців конкурсу та інші талановиті рукописи опублікують вжурналі Радуга. Найкращі романи і повісті будуть прийняті до розгляду длявидання окремими книжками у видавничому домі Радуга. Загальний призовий фондконкурсу становить 30 000 грн.

Організатори відзначають, що журі конкурсу Активація Слова об'єднало відомихписьменників, поетів, літературних критиків і журналістів. Голова журі –російський письменник Віктор Єрофєєв, лауреат премії імені В. В. Набокова ікавалер французького Ордена літератури і мистецтва, співголова журі – київськийпрозаїк, драматург і видавець Андрій Міллер, дипломант Міжнародної літературноїпремії ім. Ю. Долгорукого.

Члени Великого журі (для конкурсантів до 45 років), крім співголів:

# Анатолій Крим (Київ) – прозаїк і драматург, лауреат Міжнародної літературноїпремії імені Ю. Долгорукого, секретар Національної Спілки письменників України
# Марина і Сергій Дяченки – письменники-фантасти, лауреати багатьох міжнароднихлітературних премій
# Олександр Кабанов – поет, лауреат Російської премії (2010), головний редакторжурналу Шо
# Михайло Назаренко (Київ) - літературний критик і прозаїк, доцент КДУім.Т.Шевченка
# Ольга Герасим'юк – теле- і радіоведуча, журналіст, депутат Верховної РадиУкраїни
# Маріана Гончарова (Чернівці) – прозаїк, один з найкращих авторів журналу Радуга

Члени Малого журі (для конкурсантів до 30 років):

# Кім Снєгірьов – заступник головного редактора журналу Радуга по роботі змолодими письменниками, голова Малого журі
# Євген Мінко – журналіст, телеведучий
# Марина Федосенко – відомий київський журналіст
# Олексій Курилко – київський актор, прозаїк, лауреат Російської премії (2010).

"Мене заінтригувала ідея взяти участь в організації та роботілітературного конкурсу в Україні, й тому я із задоволенням прийняв запрошенняжурналу Радуга очолити журі. Україна – велика країна зі значними літературнимиздобутками та традиціями, і мені цікаво, як вони сьогодні переломлюються втакому суперечливому сучасному світі", - підкреслив голова журі конкурсуВіктор Єрофєєв.

"Нам, видавцям і редакції загальнонаціонального журналу російською мовою, завизначенням цікаво, чи зберігається ще в Україні більш-менш інтенсивний потікросійськомовної літератури чи він вже перетворився на тонкий хирлявийструмочок. Але тут нам, зрозуміло, важливі не статистичні дослідження. Перш завсе, надзвичайно цікаво те, про що пишуть зараз молоді літератори, які живуть вУкраїні, які ідеї і осяяння їх надихають і який рукописний результат цих осяяньі роздумів. Словом, ми шукаємо талановитих людей, адже талант – один із небагатьохфеноменів буття, який ще здатний здивувати сучасну людину!" – зазначивАндрій Міллер, ініціатор конкурсу.

Всім охочим взяти участь у конкурсі необхідно направити в організаційний комітеттвір, його невеликий синопсис (до 1.5 тисячі знаків) і коротку довідку проавтора (адреса редакції: 01030, Київ, вул. Б. Хмельницького, 51-А або e-mail:raduga.konkurs@gmail.com з позначкою Активація Слова).

Корреспондент.net


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK