Шкляр вважає, що Ступка поступив ганебно, коли зважився прийняти звання Героя України

Шкляр вважає, що Ступка поступив ганебно, коли зважився прийняти звання Героя України
Фото Таїсії Стеценко / Корреспондент.net

Про це Шклярзаявив під час творчого вечора у Києві,передає агентство УНН.

"Ця людинакаже, що Шухевич і Бандера - не ГероїУкраїни, а я - Герой України. Це ганебно",- сказав письменник.

Також Шкляррозповів, що із присвоєнням статусуГерой України цього року взагалі вийшов"якийсь казус": це звання далиБорису Бєлашу, російському поетові,котрого, за його словами, не знаютьнавіть у російському письменницькомусередовищі.

На творчому вечорі Шкляртакож розповів про збір коштів на фільмза його романом Чорний ворон. Відповідаючина питання із залу, чи діє ще рахунок,відкритий на сайті Холодноярськоїініціативи зі збору коштів на зйомкиЧорного ворона, письменник повідомив,що рахунок "діючий і чесний, аджекожна роздруківка використання таотримання коштів з нього є в адміністраторіві навіть виставляється на сайт".

"Яхочу, щоб кожна копійка була під контролем,адже знаєте, як часто буває, коли збираютьна щось гроші. В Україні вже кошти нацеркви збирали, а гроші куди й поділися,пропали...", - сказав письменник.

Вінповідомив, що на зйомки кінофільму такожзбирають кошти в Америці, зокрема, підчас останнього візиту в США письменникузапропонували взяти певну суму на зйомкифільму.

"Я сказав, що і руками недоторкнуся до цих грошей. Сказав -відкривайте рахунок і збирайте кошти.Навіть краще, що ці гроші будутьзберігатися не в українських банках, ав американських. До речі, у багатьохштатах США дійсно відкриті рахунки ізбирають кошти на екранізацію роману.Тому я не можу балотуватися ні в депутати,ні в інші сумнівні сфери, у мене є рахункив американських банках", - зазначивШкляр.

Як повідомлялося раніше, натворчому вечорі Шкляр розповів також,що екс-президент України Віктор Ющенковважає пріоритетом номер один створенняфільму за романом Чорний ворон і обіцяєзалучити до роботи над фільмом МелаГібсона.

Нагадаємо, що 27 серпня 2011року Богдан Ступка відзначав своє70-річчя. У зв'язку з цим Президент УкраїниВіктор Янукович присвоїв йому званняГероя України, а президент Росії ДмитроМедведєв нагородив українського актораорденом Пошани.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK