Марк Дакаскос: Україна нагадує мені Гаваї

Марк Дакаскос: Україна нагадує мені Гаваї
Фото Таїсії Стеценко/Корреспондент.net

Відповідаючи назапитання інтернет-користувачів, зірка фільмів Тільки найсильніші, Драйв,Американський самурай і Вбивця, що плаче, розповів про своїнайкращі й найгірші ролі, бійки в реальному житті, найближчі проекти і порівнявКиїв з Гаваями.

- Як Ви опинилися вКиєві?

- Мене запросив Третій Київський міжнародний кінофестиваль.Я ще жодного разу не був в Україні. Багато моїх знайомих, які тут вже побували,розповідали, що тут дуже гарно, люди гостинні, й що мені обов'язково треба сюдиприїхати, якщо дозволить графік. Я дуже щасливий бути тут.

- Які шанси Київськогофестивалю домогтися міжнародного визнання?

- Думаю, як длятретього за рахунком фестивалю, все проходить успішно. На Київськомукінофестивалі є гості й фільми з Америки, Росії, Туреччини, Данії, Сербії.Зараз все йде в правильному напрямку для того, щоб розвиватися і стати більшпопулярним. Перевага Києва в тому, що це дуже красиве місто. Думаю, люди зусього світу вподобали б це місто.

- Чи зіграли Ви вжеголовну роль свого життя?

- [Довго думає -ред.]. Вважаю себе успішним актором. Я грав багато цікавих, веселих ролей. Алемені здається, що зараз я граю краще, ніж 10 років тому. Сподіваюся, що цьогороку, наступного року і в майбутньому я буду отримувати хороші ролі. Питання втому, чи популярно те, що я роблю. Але, коли я граю свою роль, я намагаюсяробити це краще, ніж раніше. Я не знаю, чи будуть наступні ролі такими жпопулярними, як попередні, але, мені здається, я стаю з кожною новою роллю всекращим.

- Що для Вас важливіше- бойові мистецтва чи кіно?

- Це хорошезапитання. Не можу сказати, що важливіше. Бойові мистецтва завжди були важливоючастиною мого життя, дуже, дуже великою і важливою частиною. Але моїмзаробітком, моєю кар'єрою є кіно. Не можу сказати, що важливіше, але скажу, що,коли вдається практикувати бойові мистецтва в кіно, я дуже щасливий, тому що яможу об'єднати дві мої улюблені сфери: драматичне і бойове мистецтво.

- Ви пробувалися нароль у фільм Міцний горішок?

- Взагалі-то, ні.Ні, мої продюсери розмовляли на цю тему. Якщо я знаю, що підходжу на якусьроль, то мої представники домовляються з продюсерами. А я вже роблю все, щобполегшити процес. Наприклад, є серія книг одного автора, мого улюбленого. Язараз намагаюся отримати дозвіл на те, щоб зайнятися зйомками фільму за цимикнигами.

- Якщо світ буде внебезпеці, його буде рятувати Брюс Вілліс. А що будете робити в цей час ви?

- Це Брюс таксказав?! Я про це не чув:) Що ж, якщо треба буде рятувати світ, я допоможу йомузробити все можливе! :)

- Чи є у васулюблений режисер, у якого ви хотіли б знятися (або вже знялися)?

- Мені дужесподобалося зніматися у фільмах французького режисера Крістофа Ганса. Це фільмиВбивця, що плаче і Братство вовка, робота над ними менідуже сподобалася і я був би радий попрацювати з ним ще раз. Також меніподобаються фільми Люка Бессона, в числі моїх улюблених фільмів - Хоробре серце і Апокаліпсис Мела Гібсона, вважаю його прекрасним, Стівена Спілберга... Є багато режисерів, з якими я хотів би попрацювати.

- Які Ваші першівраження від Києва і України?

- Україні нагадуємені Гаваї, тільки без океану. Люди дуже гостинні й доброзичливі, завждинамагаються змусити мене більше з'їсти. Видно, що тут пишаються своїм містом,своєю історією. Зараз прекрасна погода, гарне блакитне небо, мені тут дужеподобається. Я говорю, як Борат (сміється).

- Чи будете вибрати участь у продовженні фільму Сталлоне Нестримні-2?

- Я великийшанувальник Сталлоне. В останні кілька тижнів переглядав з дітьми його Роккі-1,-2, -3, -4, -5, -6 і додаткові сюжети про те, як знімалися ці частини. Тому, якщоб мене запросили зніматися в Нестримних-2, і я б відчув, що зможу зіграти цюроль, звичайно, погодився б. У кожному разі, я піду дивитися цей фільм укінотеатрі.

- Хто крутіший: ЧакНорріс чи Марк Дакаскос?

- Чак Норріс[сміється].

- З ким би Ви хотілистати в спаринг?

- Я не хочу ні зким битися:) Я люблю тренуватися. Але я роблю це не для того, щоб когосьвдарити. Я тренуюся для того, щоб тримати себе в формі, дисциплінувати, і щобнавчитися чомусь новому в своїх вчителів. У мене їх багато, вони всі кращі, ніжя, і вони надихають мене тренуватися ще більше.

- Вам 47 років, ана вигляд - років 30-ть від сили. У чому секрет Вашої молодості?

- Мені 47, виглядаюна 30, а веду себе як 12-річний [сміється]. Спасибі за запитання. Це звучитьдуже просто, але це так: мій головний напій - це вода, 60-70% з того, що я п'ю- це вода, потім зелений чай, трохи кави й іноді трохи вина чи горілки. Алечерез те, що я спортсмен, я дуже швидко п'янію - я дуже легка здобич. Однак ятренуюся щодня сім днів на тиждень, іноді по кілька годин, іноді - 10 хвилин.Наприклад, вчора ми знімали вранці сюжет, я бігав по місту, робив вправи впарку, але цього ранку я прокинувся трохи пізніше, ніж зазвичай, тому япоприсідав і повіджиматися всього 10 хв. Ще я намагаюся спати якомога більше,намагаюся годувати свою душу читанням хороших, цікавих, освітніх книг,намагаюся перебувати в компанії розумних, добрих людей, які мене надихають. Янамагаюся завжди розвиватися. Все це допомагає затримати молодість.

- Ким ви хотілистати в дитинстві?

- Мій перший вибір:я хотів стати буддійським ченцем. Після цього я хотів стати письменником. У 17років я поїхав з Німеччини, щоб вчити китайську мову на Тайвані. Я хотів статишаоліньским і буддійським ченцем.

- Ви вірите в Бога?

- Так, вірю.

- У свої 47 Ви робитесальто назад з місця?

- Так. Якщо виподивитеся моє інтерв'ю в неділю на ICTV о 18:45, ви в цьому переконаєтеся.

- Як Ви ставитесядо російських та українських фільмів? Погодилися б знятися в якомусь із них?

- Я бачив зовсімнебагато російських фільмів, сподіваюся побачити українські фільми завтра, алеоднозначно погодився б знятися, якби була цікава історія, і я знав би, щопідходжу для цієї ролі. Тому так, звичайно!

- В Україні існуєтакий вид боротьби, як бойовий Гапак - це поєднання танцю і боротьби. Чимосьсхожий на капоейру. Ви знайомі з цим стилем?

- Ніколи не чув іне бачив такого. Але заінтригований, сподіваюся, наступного разу, як приїду доКиєва, побачу виступ.

- Хто з кіноакторівВаші найкращі друзі?

- Мені пощастилопрацювати з багатьма відомими акторами. Я не можу сказати, що хтось із відомихакторів є моїм хорошим другом. Мої друзі - це люди з минулого, люди здитинства.

- Розкажітьщо-небудь про свою родину! Чи є щось, чого Вам не вистачає в житті?

- У мене є дружина.Вона була акторкою. До речі, знімалася зі мною у фільмі Вбивця, що плаче. Дітей у мене троє: доньці 5 років, синові 9,5років - він грає в футбол і хоче стати професійним футболістом, ще одному синумайже 11 - він дуже смішний і забавний, але дуже погано поводиться:)

- Куди Ви поїдетепісля України? Чим будете займатися?

- Наступні кількамісяців будуть напружені, але веселі: я граю роль лиходія в телесеріалі Гаваї5-0, тому буду зніматися там, на Гаваях, я також граю корінного американця вісторичній драмі у Вірджинії. Також працюю над сценарієм зі своїм партнером вКаліфорнії. І цей мій партнер писав сценарій для фільму з Джекі Чаном Година пік.

- Ви б помірялися силою із братами Кличками?

- Клички - відмінні спортсмени. У моєму віці яне можу себе порівнювати з молодими людьми. Але вони мене надихають, вони гарнів тому, чим займаються.

- Чого найбільше в житті Ви боїтеся?

- Я боюся, що якщо я зізнаюся, ви це використаєтеі нападете на мене. Якщо серйозно, я боюся не робити те, на що я здатен. Ябоюся не використовувати весь свій потенціал. Це підштовхує мене бути кращим.Щовечора перед тим, як я лягаю спати, я думаю над тим, що я сказав, чи нескривдив я кого-небудь. Я думаю над тим, яким чином я можу бути кориснішим ібільше допомагати іншим.

- Чи буде сіквел фільму Only The Strong[Тільки найсильніші]?

- Думаю, що до того часу, коли ми це зробимо,я вже буду в інвалідному візку. Я б із задоволенням це зробив, але у нас такбагато продюсерів, кіностудій, правил підписання контрактів - їх така великакількість, що завжди знаходиться хтось, кому щось не подобається, на жаль. Якбице сталося, я, звісно б, погодився. Це один із моїх улюблених фільмів.

- Хто був Вашим кумиром у дитинстві?

- Мої батьки. Вони - вчителі кунг-фу. Вонизавжди були моїми головними вчителями й кумирами. Ще, коли я побачив першийфільм із Брюсом Лі, я просто збожеволів. З тих пір я завжди про нього згадую,він був не лише майстром бойових мистецтв, а й філософом, і він ніколи незупинявся, завжди прагнув до самовдосконалення. Він досі надихає мене, як і мійбатько.

- Ви займаєтеся благодійністю?

- Так. Незважаючи на те, що Америка сильна івелика країна, там живуть 12 млн дітей, які щовечора лягають спати голодними.Але у нас є організація, яка допомагає нагодувати хоча б 6 млн дітей. Є ще однаорганізація, вона працює із хронічно хворими дітьми. Ми допомагаємо їм тим, щоорганізовуємо і проводимо їх зустрічі з акторами та іншими знаменитими людьми.Багато дітей, які хворі на рак, приходили дивитися, як ми робимо шоу.

- Ви сказали, що весь час вчитеся, а коли Вивже станете учителем?

-  Меніздається, що я вчуся і вчу кожного дня. Мій батько довів мені, що вчити можнане лише у школі. Важливо те, як ти спілкуєшся з людьми поза школою. Вчити длямене - це те, як ти живеш. Люди говорять дуже багато, але що вони роблять, яквони живуть - для мене це найголовніший процес.

- Чи доводилося битися на вулиці?

- На жаль, так, доводилося. Були й бійки навулиці, і вони абсолютно не схожі на ті, які ви бачите у фільмах. І мене били,і я бив, і це не найприємніші відчуття. Більша частина таких випадків виникалатоді, коли я був один, а проти мене - кілька людей. Мені пощастило, що язаймався бойовими мистецтвами, і це рятувало мене.

- Марк, мені загрожує одна людина, можна я їйскажу, що Ви мій друг, і Ви з ним розберетеся по-чоловічому?:)

- Повідомте їй, що у мене тут чудові, сильніперекладачки, нехай приходить сюди, вони з ним розберуться =)

- Ви - щаслива людина?

- Так. Спасибі за питання =)

- Чи любите Ви готувати? Яка Ваша улюблена страва?

- Мені подобається готувати, але я це не дужедобре вмію. Водночас мені пощастило із дружиною, яка ходила до кулінарної школиі дуже смачно готує. До речі, мої смаки в їжі змінюються. Наприклад, зараз меніподобається тайська їжа, а кілька років тому я віддавав перевагу італійській кухні.Можливо, у майбутньому мені дуже сподобається українська кухня.

- Марк, Ви не думали змінити амплуа і зігратикоміка як, наприклад, Роуен Аткінсон або П'єр Рішар, чи, можливо, в іншомунапрямку?

- Я обожнюю комедії, просто головне - цезнайти правильну роль і хорошу історію. В Америці я знімався в деякихімпровізаціях та у кулінарному шоу Iron Chef America, де я грав дужеексцентричного героя. Якщо Ви зайдете на YouTube, там є відеоролик, у якому я сильнокричу на їжу. Усе це сильно відрізняється від звичайних моїх фільмів. Тому так,я б знявся в комедії.

- Крім бойових мистецтв, якими видами спортузахоплюєтесь? Чи є улюблені спортсмени, команди?

- Люблю читати. Читаю багато біографій різнихлюдей, граю на барабанах, раніше грав на гітарі. Люблю писати, зокрема, вірші.Пробую себе в написанні сценаріїв. Причому багато з того, що я люблю, я можувикористовувати у професії. Останнім часом мій син дуже захопився футболом,тому і я захопився цим видом спорту. Улюблений гравець мого сина - ЛіонельМессі. І я поділяю його симпатії.

- Ви - дуже багата людина?

- Це хороше запитання. Залежить від того, щодля вас багатство. Чи достатньо у мене грошей, щоб годувати сім'ю, - так. Умене є будинок - так. У мене є кар'єра і робота, яку я дуже люблю, і яка кидаємені багато викликів - так. У мене ще є цілі, яких варто досягти - так. Тому,для себе самого я багатий, а для Дональда Трампа - ні:) Але мені все-таки щедоводиться сплачувати безліч рахунків.

- Марк, Ви ще довго в Києві будете? Які місцятут плануєте відвідати?

- Я тут до п'ятниці. Збираюся подивитися Андріївськийузвіз. І мені дуже подобається ходити містом. Ми проводимо багато часу, пішкигуляючи вулицями, мені подобається спостерігати за людьми. Мені подобаєтьсясидіти в кафе, пити чай, каву і відчувати людей навколо і місто. І ще меніподобається ваша річка Дніпро.

- Не боїтеся того, що Ви зараз за стокілометрів від Чорнобиля?

- Якщо Ви боїтеся, то і я боюся!

- Як Ви ставитеся до фільмів у форматі 3D? Чи хотілиб Ви знятися в такому фільмі?

- Люблю фільми у форматі 3D. І якби буламожливість знятися в такому, то, звісно, погодився б. Але питання, як завжди, утому, щоб знайти правильного героя і хорошу історію.

- Скільки ударів ви можете завдати за секунду?

- Ніколи не рахував.

- Чи ставите Ви собі за мету завоювати Оскар?

- Звісно, отримати Оскар було б чудово длямого професійного життя. Але це не головна моя мета. Моя мета - зніматися вхороших фільмах, які подобалися б людям. Якщо я отримаю Оскар за свою роботу,за своє прагнення - це буде фантастично, але це не моя мета. Я знімаюся у фільмахне для того, щоб стати популярним, або заробити багато грошей. Я роблю це тому,що мені це подобається! :)

- Як Ви ставитеся до агресії? Її слідпригнічувати або висловлювати?

- Я думаю, що агресія з'являється тоді, колити пригнічуєш якісь почуття. Потрібно знайти спосіб виявляти свої почуття уконструктивному руслі. Для багатьох це музика, для мене це бойові мистецтва. Увсіх бувають підйоми і падіння. У всіх бувають випадки, через які вонизасмучуються. Це погано, якщо все це перетікає у деструктив, це буде руйнівнимдля тебе і для оточуючих.

- Чи не думали Ви про те, щоб балотуватися напост президента США? Як ставитеся до політики?

- Президентом?!? Так, я думаю про політику,але я ніколи не думав про те, щоб стати президентом.

- Чи не хотіли б Ви виступити продюсеромякого-небудь фільму? Може, щось вже продюсуєте?

- Так, я хотів би продюсувати фільми, поки що цьогоще не робив, але збираюся. Сподіваюся, що з часом напишу сценарій, спродюсую ізніму за ним фільм. У мене є багато ідей з цього приводу, для мене дуже важливаісторія. Я не хочу, щоб було багато екшену, я хочу, щоб це була хороша історія,як, наприклад, Роккі Сталлоне. Спочатку можна подумати, що там багато боксу,але, якщо придивитися, часу власне боксування в цьому фільмі дуже мало, тамбільше історії про людину, яка шукає своє місце в цьому світі, історії людей івзаємостосунків.

- Марк, Ви вірите в долю і в те, що все уцьому світі не випадково відбувається?

- Я вірю в те, що кожна деталь має значення, усеміж собою пов'язано. Я не впевнений, що твоя доля визначена, але я думаю у насбільше сили, ніж ми думаємо. Бо якщо ти подумаєш про це, то зрозумієш, що коженвибір впливає не лише на мене, а й на весь світ. Кожен вибір, вчинок впливає навесь світ. І це лякає.

- Ваш син любить футбол. Ви поїдете наЄвро-2012?

- Я б із задоволенням. Я знаю, він би точнохотів, тому подивимося, чи вийде у нас.

- Де Вас найчастіше можна зустріти в США?

- Живу у Каліфорнії, зараз знімаюся в одномуТБ-шоу на Гаваях і працюю над ще одним шоу у Нью-Йорку. Також я паралельнознімаюся в різних проектах по всьому світу. Так що у мене немає чіткогографіка.

- У Ваших жилах тече кілька кровей: китайська,філіппінська, іспанська, японська та ірландська! А ким Ви себе вважаєте?

- Через те, що в мені так багато кровей, я невідчуваю себе однорідним. Я пишаюся, що в мені перетинається стільки кровей.

- Ви самі виконуєте трюки або у вас є дублери?

- Коли я можу це зробити, то виконую це сам.Коли мова йде про бійки, найчастіше все роблю сам, але, якщо моєму героєві,наприклад, потрібно перелетіти через розбите вікно, приземлитися на машину іт.д., то продюсери візьмуть дублера, щоб не ризикувати мною. Але, якщо мова йдепро бійки, то я намагаюся все виконувати сам.

- Як часто Ви дивитеся фільми зі своєю участю?

- Дуже-дуже рідко. Якщо мої діти захочутьподивитися фільми, у яких я знімався дуже давно, то, можливо, я погоджуся. Але,взагалі, мені цікавіше дивитися інші фільми із хорошими акторами, щобпідкреслити для себе щось нове.

- У чому сенс життя?

- Я не можу відповісти на це питання за всіх.Що стосується мене, то я намагаюся знайти цю відповідь кожного дня. Що я знаю, такце те, що мій пріоритет - піклуватися про мою сім'ю. І дуже важливо, що що б яне робив, це повинно бути корисним не лише для мене, а й для інших. Тому що всіми пов'язані, і все, що ми робимо, відбивається на інших ... Ця енергетикапередається далі і далі. Завжди потрібно думати не лише про себе, а й проінших!

- Побажання читачам

- Я хотів би подякувати всім учасникам цьогоінтернет-чату за його проведення. Сподіваюся, що десь у світі у нас ще будешанс поспілкуватися. Я в захваті від України! До зустрічі!

Корреспондент.net


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK