Цитадель Михалкова відправили в Американську кіноакадемію, незважаючи на протести

Цитадель Михалкова відправили в Американську кіноакадемію, незважаючи на протести
kinokadr.ru

"Питання пропредставлення фільму на премію Оскарвирішене, оскільки більшість проголосувалаза картину Михалкова", - повідомивглава російської національної кіноакадеміїВолодимир Наумов.

Він зазначив, що"вже оформлені й готові документи,картину направили в США до американськоїкіноакадемії".

"Щодо Меньшова,то його дії неправомірні, він не виконавсвоїх обов'язків - зафіксувати голосуванняй інформувати академію про результати",- зауважив Наумов, додавши, що "голосуванняпройшло нормально, регламент непорушували".

  Трейлер до фільму Стомлені сонцем 2: Цитадель
 
Протокол із рішеннямкомітету висунути Цитадель не підписавлише Меньшов, що закликав Михалковавідкликати свою картину для повторногоголосування.

Глава кіноакадеміївважає, що "у Меньшова було правонаписати свою точку зору окремо ідокласти до результатів голосування".

Вінтакож додав: "До 1 жовтня ми чекаємовідповіді й припускаємо, що вона будепозитивною".

Нагадаємо, російськийоскарівський комітет вибрав ЦитадельМихалкова номінантом від Росії на преміюОскар у категорії Найкращий іноземнийфільм. Проти цього рішення виступивголова комітету, режисер ВолодимирМеньшов. Він відмовився підписуватипротокол голосування і запропонувавзмінити склад комітету, ввівши до ньоголюдей, які безпосередньо не залежатьвід Михалкова.

Меньшова підтримавтакож режисер Андрій Кончаловський,який заявив, що російський оскарівськийкомітет давно втратив свою легітимністьі не відображає об'єктивної картини уросійському кіно.

Нагадаємо, що вРосії розгорівся скандал навколовисунення фільму Цитадель МикитиМихалкова на премію Американськоїкіноакадемії від Росії.

Противникивисунення Цитаделі зазначають, що вонане зрозуміла окремо від першої частиниСтомлених сонцем-2, не мала успіху впрокаті й отримала вкрай негативнікритичні відгуки.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK