У Великобританії опублікували перший роман Конан Дойля

У Великобританії опублікували перший роман Конан Дойля
АР

Як повідомлялося раніше, розповідь про Джона Сміта Конан Дойль написав увіці 23 років, за кілька років до виходу Етюду у багряних тонах - першоїповісті про Холмса.

Молодийписьменник відправив роман до видавництва, проте рукопис загубилася при пересиланні.Післяцього Конан Дойль переписав текст по пам'яті. Самеця версія тривалий час зберігалася у фондах Британської бібліотеки і ось, через130 років після написання, була опублікована.

Вартість144-сторінкової книги в твердій палітурці, доступної в онлайн-магазиніБританської бібліотеки, складає 9,95 фунтів стерлінгів (приблизно $ 15,3).

Оповіданняведеться від імені 50-річного "мешканця з власною думкою", якийприкутий до крісла подагрою і викладає свої думки і погляди на широке колопитань - від релігії і літератури до війни - через діалоги зі своїми гостями тавідвідувачами.

Укнизі буде всього 150 сторінок: оскільки Конан Дойль відновив роман неповністю, Оповідання обривається після шостого розділу. Тимне менше, видавці зазначають, що в тексті зустрічаються ідеї і персонажі,згодом використані автором у творах про Шерлока Холмса. Зокрема,квартирну господарку Джона Сміта, Місіс Рандл, називають прототипом МісісХадсон.

Знаменитийписьменник сер Артур Конан Дойль (Sir Arthur Conan Doyle) народився 22 травня1859 року в столиці Шотландії Единбурзі. З1876 року по 1881 рік вивчав медицину в Единбурзькому університеті. Підчас навчання він почав писати короткі оповідання, перше з яких було опубліковане,коли йому було 20 років.

Закінчившинавчання, майбутній письменник розпочав приватну медичну практику, однак незакинув письменницьку діяльність. Самев перервах між прийомом пацієнтів Артур Конан Дойль і написав свій перший роман- Оповідання Джона Сміта.

Всесвітнюпопулярність письменникові принесли детективні романи про сищика ШерлокаХолмса. Першеоповідання із серії - Скандал у Богемії - був надрукований у 1891 році.

У1900 році Конан Дойль повернувся до медичної практики і як хірургвійськово-польового госпіталю він відправився на Англо-бурську війну.

Помер 7 липня 1930від серцевого нападу.

Нагадаємо,що Артур Конан Дойль став найпопулярнішим закордонним письменником у Росії запідсумками 2010 року. Крімтого, він належить до кагорти письменників, твори яких найбільше екранізовують.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK