Оприлюднено список країн-учасниць Євробачення-2009

Оприлюднено список країн-учасниць Євробачення-2009
www.newsproject.ru

До списку увійшли такі країни, як Албанія, Андорра, Вірменія, Велика Британія, Азербайджан, Білорусь, Бельгія, Боснія і Герцеговина, Болгарія, Хорватія, Кіпр, Чеська Республіка, Данія, Естонія, Фінляндія, БЮР Македонія, Грузія, Угорщина, Греція, Ісландія , Іспанія, Ірландія, Ізраїль, Латвія, Литва, Мальта, Молдова, Чорногорія, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Португалія, Росія, Румунія, Сербія, Словаччина, Словенія, Франція, Швеція, Швейцарія, Туреччина та Україна. 

У двох півфіналах (12 і 14 травня 2009 року) візьмуть участь 19 учасників. З кожного півфіналу будуть відібрані по 10 пісень для участі у фіналі (16 травня). 

Велика четвірка (Франція, Німеччина, Іспанія та Об'єднане Королівство), а також переможець минулорічного конкурсу Росія візьмуть участь лише у фіналі Євробачення. 

У грудні 2008 року Латвія відмовилася від участі в Євробаченні-2009, пояснивши своє рішення тяжкою економічною ситуацією в республіці. 

Проте напередодні, 13 січня, спеціаліст з суспільних відносин Латвійського телебачення (ЛТВ) Іевіня Анцена, заявила, що завдяки резонансу в суспільстві і підтримці, наданій Латвії рядом організацій, з'явилася надія, що країна все-таки буде представлена в Євробаченні-2009. У зв'язку з цим ЛТВ зараз шукає можливості залучення необхідного фінансування. 

Словаччина відновила свою участь у конкурсі після майже 10-річної перерви. А Сан-Маріно, який брав участь у Євробаченні-2008, не буде представлений в Москві. 

Жеребкування, яке визначить, в якому з півфіналів виступатимуть 38 учасників, відбудеться 30 січня в Москві. 

Жеребкування, яке визначить порядковий номер виступу півфіналістів і фіналістів, відбудеться в середині травня. 

Європейський союз мовлення запустив також новий веб-сайт для Євробачення, на якому можна знайти останні новини конкурсу та ознайомитися з його історією. 

Тим часом Перший Національний продовжує до 16 січня приймати заявки на національний відбір представника України на Євробаченні-2009. 

Фінал Євробачення-2009 відбудеться 16 травня в Москві. Росія отримала право на проведення конкурсу після того, як представник цієї країни Діма Білан з піснею Believe Me став переможцем Євробачення-2008, який відбувся в столиці Сербії Белграді. Українська співачка Ані Лорак здобула друге місце.

За матеріалами Перший Національний канал


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK