В Україні перевипустять фільм Темний лицар

В Україні перевипустять фільм Темний лицар
life.pravda.com.ua

"22 лютого 2009 року відбудеться церемонія нагородження премії Оскар. Оскільки фільм Темний лицар вважають фаворитом оскарівської гонки, студія Warner Bros. звернулася до нас із пропозицією перевипустити цю картину у предоскарівський період", - повідомили Корреспондент.net у кінокомпанії Кіноманія, що займається дистрибуцією фільму на території України.

На екрани українських кінотеатрів новий фільм про Бетмена знову вийде 19 лютого 2009 року. Для перевипуску Темного лицаря розробляють новий імідж, який буде сприяти просуванню фільму саме у зв'язку із номінацією на Оскар.

Як повідомлялося раніше, Warner Bros. проводить рекламну кампанію, яка закликає членів американської Кіноакадемії посмертно нагородити премією Оскар Хіта Леджера за роль лиходія Джокера у фільмі Темний лицар.

Керівництво студії сподівається, що крім категорії Найкращий актор другого плану картину розглянуть й в інших головних номінаціях.

Нагадаємо, Темний лицар вийшов в український прокат 14 серпня 2008 року. У світовому прокаті фільм зібрав $ 995,6 млн., і ця цифра невпинно наближається до мільярдної позначки. Загальні касові збори фільму у США - $ 530 млн., а за перший уїк-енд він зібрав $ 158 млн.

Завдяки цим показникам Темний лицар увійшов у п'ятірку найкращих фільмів усіх часів за версією IMDb, а також став касовим хітом американського прокату.

Що стосується України, то за перший уїк-енд фільм зібрав 1,5 млн. грн. (близько $ 200 тис.), а за весь період прокату - 2,6 млн. грн. (близько $ 340 тис.).

***

Темний лицар - це восьма екранізація знаменитої історії про супергероя Бетмена. Фільм є одночасно сіквелом попередньої стрічки про Бетмена та ремейком першого, класичного фільму Тіма Бертона, який розповідає про злочинця-психопата Джокера, у ролі якого знімався покійний актор Хіт Леджер.

Нагадаємо, що за версією британського журналу Empire Джокер зайняв третє місце у Топ-100 найбільших героїв світового кіно.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK