Названі переможці Ротердамського кінофестивалю

Названі переможці Ротердамського кінофестивалю
ua.glavred.info
Володарями трьох рівноцінних призів розміром у 15 000 євро стали режисери: Рамтін Лавафіпур (Іран) за фільм Заспокойся і порахуємо до семи, Янг Ік-Джун (Південна Корея) за картину Бездиханний та Махмутов Фазіль Коскун (Туреччина) за стрічку Неправильні чотки.

Крім грошового призу, перемога також гарантує прокат фільмів у Нідерландах та показ по громадському телебаченню, - зазначає NEWSru.com із посиланням на ІТАР-ТАРС.

Приз глядацьких симпатій отримала картина британського режисера Денні Бойла Мільйонер із нетрів, а критика віддала перевагу фільму Індонезійського режисера, що працює під псевдонімом Едвін: Сліпа свиня, яка хоче літати.

Російських картин серед 14 повнометражних фільмів-номінантів не було, однак у розділі короткометражних стрічок одним із трьох переможців стала робота Галини Мизніковой та Сергія Проворова Розпач, - передає ІТАР-ТАРС.

На позаконкурсному показі глядачі побачили також найбільш яскраві та свіжі російські кінопрем'єри, такі як Паперовий солдат Олексія Германа, Морфій Олексія Балабанова, Всі помруть, а я залишуся Валерії Гай Германика, Дике поле Михайла Калатозішвілі та інші.

Усього на фестивалі у Ротердамі було показано близько тисячі картин різного метражу та жанрів із усього світу, відбулися десятки світових та європейських прем'єр.

Ротердамський кінофорум, який існує з 1972 року, відбувався із 21 січня до 1 лютого. Щорічно його відвідують близько 350 000 глядачів. У рамках фестивалю проходили також виставки, семінари, зустрічі з акторами та режисерами.

Фільм натиск став переможцем Санданса-2009
Тим часом у США завершився 25-й Міжнародний кінофестиваль незалежного кіно Sundance-2009 (Санданс-2009). Найкращим фільмом, знятим у США, визнаний натиск (Push) Лі Денієлса (Lee Daniels), - повідомляє OpenSpace-RU.

Фільм, у якому передано історію 16-річної жительки гарлему 1980-х років, отримав не тільки приз журі, але й приз глядачів фестивалю.

Гран-прі за найкраще документальне кіно отримав фільм "Публічне життя" (We Live in Public) про маловідомого піонера інтернет-культури Джоша Харріса та його арт-проекти кінця XX століття. Автор фільму, Онді Тімонер (Ondi Timoner), у 2004 році вже ставала переможцем Sundance у тій самій номінації.

У номінації Найкраща драма: світове кіно переміг фільм Служниця (The Maid) чилійського режисера Себастьяна Сильви (Sebastian Silva).

У категорії Найкраща документалістика: світове кіно були відзначені фільми Афганська зірка (Afghan Star) та Грубі тітоньки (Rough Aunties).
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK