Lancet: Цілі ООН щодо зниження смертності досягнуті не будуть

Lancet: Цілі ООН щодо зниження смертності досягнуті не будуть
АР

Запрогнозами авторів, жодна з країн субекваторіальної Африки не зуміє досягтипоставлених програмою цілей зі скорочення дитячої смертності до 2015 року. 27 країн регіонудосягне їх тільки до 2040 року.

ПрограмаЦілі тисячоліття була прийнята ООН в 2000 році. Четвертамета в ній передбачає скорочення до 2015 року смертності серед дітей віком доп'яти років на дві третини (у порівнянні з 1990 роком). П'ятаціль у програмі передбачає скорочення смертності серед вагітних жінок і жінок,що вперше народжують, на три чверті в ті ж терміни.

Групадослідників з Сіетла зазначає, що в минулому році в світі померло 7,2 млн.дітей у порівнянні з 11,6 млн. в 1990 році. Китай,Руанда і Ботсвана відзначені як країни, де за минуле десятиліття вдалося значноприскорити вирішення проблеми дитячої смертності. Найбільшвисокий рівень смертності серед породіль та вагітних жінок спостерігається вЕритреї, Ліберії та Афганістані. Найнижчий - в Ісландії та Австрії.

Особливовідзначена авторами статті Індія, яка досягла значного прогресу в скороченнісмертності серед породіль та вагітних за останні п'ять років. Ріктому багато країн світу зобов'язалися виділити 25 млрд. доларів на відновленнязусиль з досягнення обох цих цілей.

Однаку статті в журналі Lancet зазначається, що обсяги міжнародної допомоги на ціліохорони здоров'я зростають в останні роки повільніше, ніж передбачалося.

Автористатті зазначають, що вимірювання показників дитячої та жіночої смертностіпов'язане з великими методичними труднощами і що робота дослідників викликалажваві дебати в академічному середовищі щодо методів вимірювання.

"Чисельнаоцінка параметрів щодо програми ООН " Цілі тисячоліття " неминучезагрожує помилками, викликаними неповними і недостовірними даними", -йдеться у коментарі до статті експертів Пітера Байасса і Уенді Грем.

Нагадаємо,вчора повідомлялося, що британський благодійний фонд Save the Children оприлюднивдані дослідження, згідно з якими близько мільярда людей у ​​світі жодного разуза своє життя не зустрічалися з медпрацівником.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK