Українські курці звернулися до Президента з проханням захистити їхні права

Українські курці звернулися до Президента з проханням захистити їхні права
Reuters

Про це повідомили активістиорганізації.

"Мипросимо Президента звернути увагу на діяльність, так званих, антитютюновихорганізацій в Україні, діяльність яких фінансує компанія мільярдера МайклаБлумберга. Таким чином, зарубіжний капітал приводить до порушення прав кожноготретього українця", - говориться в прес-релізі організації.

Ворганізації також зазначають, що за даними Всесвітньої організації здоров'я,32% дорослого населення України - курці. "Всівони перебувають під моральним тиском з боку антитютюнових організацій, щофінансуються з-за кордону. Їх діяльність полягає у приниженні курців і не маєнічого спільного з громадською діяльністю", - заявляють активісти.

Заданими Ініціативи Права курців, всього Майкл Блумберг виділив українським антитютюновиморганізаціям 1 237 128 доларів США.

"Забажанням можна порахувати, яку кількість спортивних майданчиків для дітей можнапобудувати на ці кошти. Водночас, активісти антитютюнових організацій в Україніпродовжують боротися за обмеження прав кожного третього українця. Поки вонидійшли до абсурду. Вони збираються пікетувати Верховну Раду України звимогою заборони реклами тютюнових виробів. Вони не знають, що така реклама внашій країні заборонена вже давно. Її немає на телебаченні, радіо, в газетах. ВУкраїні також відсутня будь-яка пропаганда куріння", - говорять активісти.

ІніціативаПрава курців звертає увагу, що українські діти починають курити не черезрекламу, а від важкого неблагополуччя. "Пропонуємопанові Блумбергу побудувати в Україні художню академію, або найбільший в Європіспортивний комплекс для дітей і підлітків. Користі від цього буде більше",- йдеться в повідомленні.

Нагадаємо,на початку липня Всесвітня організація охорони здоров'я оприлюднила звіт щодоглобальної тютюнової епідемії, який свідчить про те, що Україна залишила групукраїн, що лідирують за кількістю курців.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK