МОК скасував міжнародний етап естафети олімпійського вогню

МОК скасував міжнародний етап естафети олімпійського вогню
АР
Таке рішення було прийнято на триденному засіданні Виконавчого комітету МОК в Денвері (США).

Як повідомляється, відмова від міжнародного етапу естафети офіційно вступить в силу тільки напередодні Олімпіади-2016 року, однак оргкомітети Ванкувера-2010 і Лондона-2012 вже відмовилися від проведення естафети за межами країни. Тепер МОК має намір звернутися з проханням наслідувати цей приклад і до оргкомітету Сочі-2014.

За словами виконавчого директора МОК Жільбера Феллі, ідея скасування міжнародної естафети з'явилося у МОК ще перед Олімпіадою-2004 в Афінах. А заворушення, що відбулися під час естафети вогню перед Іграми-2008 в Пекіні, остаточно переконали членів МОК в необхідності внесення змін до регламенту.

"Після естафети в Афінах ми прийшли до висновку, що простіше було б залишити вогонь всередині країни. Але до того часу Пекін вже запланував міжнародну естафету, і ми погодилися з цим. Але потім ми переконалися, що це було ризиковано, тому вирішили не робити цього надалі", - пояснив він.

У 2008 році під час старту міжнародної естафети олімпійського вогню в Афінах пройшли масові акції протесту. Тоді демонстранти, включаючи протібетських активістів і членів забороненої в Китаї секти Фалуньгун, спробували перешкодити передачі вогню оргкомітету Пекінських Ігор. Різні акції протесту супроводжували естафету вогню Олімпіади-2008 і надалі.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK