Ъ: Поверхность звинуватила Viasat в порушенні прав показу матчів Ліги Чемпіонів

Ъ: Поверхность звинуватила Viasat в порушенні прав показу матчів Ліги Чемпіонів
Поверхность

Оператори супутникового телебачення зайнялися захистом прав на контент, повідомляє КоммерсантЪ-Украина..

Про порушення своїх прав оператор супутникового телебачення Поверхность повідомив компанію Віжн ТБ (дочка Viasat) та телеканали ТЕТ і ТРК Україна в листі від 26 березня. У ньому наголошується, що ТЕТ і Україна, мають субліцензії на показ матчів Ліги Чемпіонів UEFA в ефірному мовленні, здійснюють ретрансляцію через супутникову платформу Viasat.

Тим самим канали порушують договір з Поверхностю, що має ексклюзивні права на трансляцію матчів у пакетах платного телебачення. "Якщо через два тижні Viasat не припинить порушувати наші права, ми подамо судовий позов про стягнення збитків і припинення трансляції", - заявив президент Поверхности Віктор Самойленко.

Суму позову в компанії ще не визначили. ТРК Україна повідомляє Viasat про відсутність прав на показ матчів у супутникових пакетах ще восени, сказав шеф-редактор спортивних проектів каналу Олександр Денисов. Однак у Viasat впевнені, що не порушують законодавство: оператори платного телебачення зобов'язані передавати національні канали, в число яких входять Україна і ТЕТ.

"Зараз у нас немає навіть технічної можливості не транслювати частину програм, - зазначила генеральний директор Viasat Оксана Ферчук. - Крім того, часткова трансляція була б неякісним сервісом для наших клієнтів".

Ліга Чемпіонів UEFA - одна з найбільш рейтингових спортивних програм. "Ліга чемпіонів - продукт, який змушує споживачів витрачати гроші на платне ТБ", - сказав генеральний директор Савік Шустер Студіос Дмитро Котеленец. Вартість ліцензії на показ матчів у Поверхности не розголошують, але, за словами учасників ринку, мова йде про кілька мільйонів доларів.

Для Viasat звинувачення в порушенні авторських прав мають також іміджеві наслідки. Серед акціонерів Viasat - міжнародна телетрансляційна група Modern Times Group (володіє 50 каналами в 24 країнах Європи), чиї акції котируються на Nordic Stock Exchange, і один з світових виробників цифрових декодеров Strong Media Group.

"Публічні компанії завжди страждають від поганих новин про себе. Якщо акціонери порахують фінансові ризики в зв'язку з судовими розглядами занадто високими і почнуть продавати акції, це може навіть знизити капіталізацію компанії", - пояснив президент СТС-Медіа Олександр Роднянський.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK