Кастер Семеню не позбавлять медалі, навіть якщо вона виявиться чоловіком

Кастер Семеню не позбавлять медалі, навіть якщо вона виявиться чоловіком
АР

Про це заявив глава прес-служби Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) Нік Девіс, повідомляє АР. 

"У подібних до цієї справах не може бути автоматичної відміни результатів, - сказав Нік Девіс. - Це не допінгова справа, тому до неї не можна застосовувати правило скасування попередніх результатів". 

За словами Девіса, результати гендерного дослідження, проведеного в берлінській клініці, можуть надійти до IAAF найближчим часом, але вони вимагають ще додаткової перевірки: "Це не той випадок, коли можна відразу з упевненість сказати "так чи ні".- Результати будуть перевірені як мінімум членами медичної і антидопінгової комісії IAAF і, можливо, сторонніми експертами".

"За моїми даними, це займе від 8 днів до двох тижнів. Тільки тоді ми будемо готові поговорити з Семенею і винести якусь ухвалу", - додав Девіс. 

Раніше генеральний секретар IAAF П’єр Вайс заявляв, що у випадку, якщо тест доведе, що бігунка не є повною мірою жінкою, вона буде позбавлена нагороди. 

Зазначимо, що за інформацією британської газети Telegraph, результати тесту не будуть оприлюднені, тому що вони, на відміну від підсумків допінг-контролю, відносяться до медичних питань і є строго конфіденційними. 

Тест на визначення статі Семені був ініційований IAAF під час чемпіонату світу в Берліні після того, як з'явилися чутки, що 18-річна бігунка швидше чоловік, ніж жінка.

До такої думки громадськість і її суперниць підштовхнули незвичайні для дівчини статура, розвинена за чоловічим типом, будова обличчя і дуже низький голос.

Сама спортсменка в нещодавньому інтерв'ю південноафриканському журналу You magazine заявила, що приймає себе такою, яка є, і всі міркування навколо своєї статевої приналежності вважає не більше, ніж жартом. 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK