На НСК Олімпійський завершено укладання газону

На НСК Олімпійський завершено укладання газону
video.untc.net

Як розповів Інформаційному центру України-2012 інженер словацької компанії Енко Норберт Занки, "пиріг" поля був добре підготовлений, тому укладання трав'яних рулонів не зайняло багато часу.

ФОТОГАЛЕРЕЯ: Польові роботи. Облаштування поля на НСК Олімпійський

Після того, як покриття буде повністю розстелене, за ним будуть ретельно доглядати кілька фахівців. "Технічно в футбол можна грати через 24 години після укладання газону, але траві дадуть можливість прорости в природний грунт і нормально прижитися. Під час першої гри - матч збірних України і Німеччини, який відбудеться 11 листопада - футболісти бігатимуть вже по міцній траві", - додав Занки.

ВІДЕО: Роботи ще дуже багато. Колесніков про готовність НСК Олімпійський

Оцінюючи ідеальні умови для росту й життя покриття, Занки порівняв траву з людським організмом:

"Натуральному газону необхідне світло, висока вологість повітря і така середня температура, щоб не було ні занадто жарко, ні занадто холодно - як і для нашого організму: як тільки температура плюс 35, або мінус 20 - ми відчуваємо дискомфорт".

ФОТОГАЛЕРЕЯ: Одежинка НСК. Олімпійський вкривають мембраною і куполами

"Ми зробили детальний аналіз. Трав'яне покриття повинне витримувати морози, але щоб перестрахуватися, ми встановлюємо підігрів. Захищена трава і від надмірної вологи. Газон не зашкодять навіть затяжні зливи, адже тут встановлена ​​не тільки найсучасніша система дренажу, але і підібраний спеціальний пісок, який допомагатиме швидше виводити зайву вологу", - зазначив словацький фахівець.

ВІДЕО: Під небом блакитним. Репортаж про монтаж даху НСК Олімпійський

Він додав, що і на НСК Олімпійський, і на Донбас Арені, а також інших українських аренах до Євро-2012, всі інженерні газонні системи встановлені за останнім словом світової техніки: "Це стосується кожної деталі: труби, клапани, насосне обладнання, якість спринклерів - все найкраще на сьогоднішній день ", - вважає словацький інженер.

ФОТОГАЛЕРЕЯ: За місяць до відкриття. 8 вересня на НСК Олімпійський

Щоб виростити поле на НСК Олімпійський, знадобилося більше двох років, а ось розстелили його трохи більше, ніж за тиждень: за день вкладалося від 1 200 м кв до 1 500 і м кв натурального покриття. Нагадаємо, укладання газону на головній арені Євро-2012 почалася минулої середи, 7 вересня.

Нагадаємо, офіційне відкриття НСК Олімпійський призначено на 8 жовтня 2011 року.

За матеріалами: СПОРТ bigmir)net


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK