Євро-2012 проходитиме без присутності військовослужбовців НАТО в Україні

Євро-2012 проходитиме без присутності військовослужбовців НАТО в Україні
nato.int

"НАТО допоможе Україні рекомендаціями на підготовчому етапі, але мова не йде про направлення військовослужбовців НАТО під час самого чемпіонату", - сказав у інтерв'ю журналістам у середу, 28 вересня, експерт Директорату цивільного планування на випадок надзвичайних ситуацій відділу операцій штаб-квартири НАТО Еверт Сомер, повідомляє Інтерфакс-України.

ФОТО: Вони їдуть на Євро. Почин грандів: Німеччина, Нідерланди, Італія, Іспанія

"У травні поточного року до нас надійшов офіційний запит від України, і вже цього тижня до Києва приїхала група експертів альянсу в складі 8 осіб", - додав експерт НАТО.

ФОТОГАЛЕРЕЯ: Галопом по Україні. Візит Мішеля Платіні

Він поінформував, що протягом двох днів 29 і 30 вересня фахівці НАТО поспілкуються з представниками українських Міністерства внутрішніх справ, Міністерства надзвичайних ситуацій, Міністерства охорони здоров'я та Служби безпеки України для того, щоб оцінити ситуацію, а зокрема відвідають Донецьк.

ВІДЕО: Є проблеми з аеропортом і готелями. Мішель Платіні в Донецьку

Після цього, за словами Еверта Стомера, будуть підготовлені рекомендації для України, щоб допомогти їй підготуватися до проведення чемпіонату на належному рівні.

"Тільки на прохання України НАТО може надати відповідну допомогу в сфері безпеки під час чемпіонату Євро-2012", - додав він. Разом з тим, за словами Еверта Сомерта, це може відбутися виключно в рамках, визначених самою Україною.

За матеріалами: СПОРТ bigmir)net


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK