Australian Open: Надаль виходить у фінал

Australian Open: Надаль виходить у фінал
АР

В іспанському дербі зустрічалися перша ракетка світу Рафаель Надаль і 14-й сіяний тут Фернандо Вердаско.  

У стартовому сеті перемогу на тай-брейку відсвяткував Фернандо 7/6(4). Партія тривала 1 годину 15 хвилин. Причому це був перший сет, програний Надалем на АТ-2009. 

У стартовій партії вже за рахунку 2/1 у Вердаско був брейк-пойнт, але у вигідній ситуації Фернандо, виконуючи смеш, несподівано для всіх послав м'яч в аут. У 10-му геймі за рахунку 4/5 на подачі Надаля було 0-30, проте Рафа знову встояв, з третього гейм-бола відновивши паритет. 

 В 11-му геймі два перші брейк-пойнти в матчі були вже у Рафи, але цього разу вже Вердаско, проявивши холоднокровність, врятував очко. Зустріч плавно перетекла в тай-брейк, у якому Рафа повів 3-1, проте Фернандо зміг не тільки зрівняти рахунок, але перемогти. 

У другій партії успіх супроводив Надаля - 6/4. Тривала вона 49 хвилин.

На початку другого сету тенісисти впевнено брали свої подачі, при цьому в 5-му геймі на подачі Надаля було 0-30, проте Рафа, вигравши чотири м'ячі поспіль, знову вийшов уперед - 3/2. А у 8-му геймі стійкість характеру проявив уже Фернандо, зумівши врятувати подачу після чотирьох брейк-пойнтів.  

У 9-му геймі другої партії відбулася знакова подія: Надаль зробив подвійну помилку, яка стала першою в даному поєдинку в пасиві обох суперників. Утім, ця обставина не перешкодила Рафі знову повести - 5/4. 

Проте вже в наступному геймі Надаль зробив маленький подвиг, зробивши брейк у геймі, у ході якого поступався 15-40. Причому це перший брейк у матчі в обох тенісистів. 

Це лише другий сет, виграний Вердаско у Надаля в їх очному протистоянні, в якому, як відомо, Рафаель веде 6-0. До цього свою єдину партію Фернандо взяв у третьому колі турніру London / Queen’s Club у Лондоні (покриття - трава) в 2006 році - 6/2, 6/7(3), 6/7(3).

У третьому сеті, який тривав 1 годину 19 хвилин, перемогу на тай-брейку відсвяткував Надаль – 7/6(2).  

Узявши перший гейм, Надаль на подачі Вердаско знову поступався 15-40 і знову зумів не тільки ліквідувати відставання, але і з четвертого брейк-пойнту взяти другу поспіль подачу суперника, а разом із нею виграти і четвертий поспіль гейм. Проте Фернандо відповів більш ніж гідно, під нуль узявши подачу Рафи, причому цей брейк став першим у виконанні Вердаско в сьогоднішньому поєдинку - 1/2. 

І знову на своїй подачі у Вердаско було 40-15, проте цього разу Фернандо з першого ж геймбола довів справу до логічного завершення - 2/2. У 5-му геймі у Вердаско був черговий брейк-пойнт, але Надаль вистояв, а потім узяв і подачу суперника - 4/2. Проте Фернандо відразу відповів брейком, а потім і відновив статус-кво - 4/4. Долю партії знову вирішував тай-брейк, на початку якого Рафаель  повів з рахунком 4/1 і свого вже не втратив.  У четвертій партії успіх на тай-брейку супроводжував Фернандо – 7/6(1). Вона тривала 57 хвилин. 

За рахунку 1/0 Фернандо мав 30-0 на подачі Рафи, але дві не вимушені помилки звели всі його зусилля нанівець. У четвертому геймі у Вердаско з'явилися проблеми з лівою ногою (швидше за все, звело м'яз): він почав накульгувати і перестав бігати за багатьма м'ячами. Утім, це не перешкодило йому під нуль узяти свою подачу і повести з рахунком 3-2.  

У 11-му геймі за рахунку 5/5 і 15-0 Фернандо допустив першу в матчі подвійну помилку, але все одно впевнено узяв свою подачу, вийшовши вперед 6/5. У результаті з'ясування стосунків знову поволі перетекло в тай-брейк, у якому перевага Вердаско була незаперечною. Лише за рахунку 6-1 Надалю вдалося виграти перше очко. 

Вирішальним став п'ятий сет, у якому перемогу здобув перша ракетка світу Рафаель Надаль, перемігши таким чином у матчі півфіналу з рахунком 3:2 після сетів (6/7,6/4,7/6,6/7,6/4).

За матеріалами gotennis.ru


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK