Помер знаменитий боксер-важковаговик

Помер знаменитий боксер-важковаговик
АР

Юханссон народився 22 вересня 1932 року в Гетеборзі, Швеція. Три роки поспіль - з 1950 по 1952 роки - він ставав чемпіоном Швеції, і в 1952 році виграв чотири поєдинки на олімпійському турнірі в Гельсінкі, дійшовши до фінального бою проти американця Еда Сандерса. У другому раунді поєдинку Юханссона дискваліфікували за пасивність, і позбавили олімпійської медалі, яка була вручена йому в 1982 році.

Після Олімпіади Юханссон почав успішну професійну кар'єру, вершиною якої стала перемога над чемпіоном світу в надважкій вазі американцем Флойдом Паттерсоном.

У третьому раунді бою Юханссон відправив чемпіона у важкий нокдаун ударом справа. Паттерсон зміг продовжити бій, але після того, як Юханссон ще шість разів положив чемпіона на ринг, рефері Рубі Голдштейн зупинив бій.

У червні 1960 року Юханссон програв Паттерсону в матчі-реванші, опинившись у глибокому нокаутом у п'ятому раунді. Їх третій двобій, що відбувся в 1961 році, також завершився на користь американця, який зумів знову нокаутувати шведа в шостому раунді.

Відзначимо, що, незважаючи на протистояння на рингу, Юханссон і Паттерсон стали великими друзями і щорічно відвідували один одного.
Завдяки цій перемозі Юханссон був названий агентством Associated Press кращим спортсменом-чоловіком 1959 року, а відомий журнал Sports Illustrated назвав його спортсменом року. У 2002 році Інгемар Юханссон був включений в Міжнародний зал боксерської слави.

Після трьох поспіль поєдинків за світову корону Юханссон повернувся до Швеції, де здобув чотири перемоги, і в тому числі знову завоював звання чемпіона Європи в важкій вазі. У 1963 році він завершив свою професійну кар'єру.

Кілька років тому у Юханссона, як і у його друга і суперника Флойда Паттерсона, була виявлена хвороба Альцгеймера, і останні п'ять років життя він провів у приватному будинку людей похилого віку на півдні Гетеборга, де й помер в оточенні близьких.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK