Російський космічний корабель затоплений у Тихому океані

Російський космічний корабель затоплений у Тихому океані
rian.ru

"О 11:19 за московським часом  (10:19 за київським часом)  елементи конструкції космічного вантажного корабля,  які не згоріли  в щільних шарах атмосфери,  досягли поверхні Тихого океану", - доповіли в ЦКП.

Космічний корабель упав приблизно за 3 тис. км.  на схід від столиці Нової Зеландії Веллінгтона. Це місце знаходиться далеко від судноплавних шляхів, і затоплення незгорілих уламків вантажного корабля  є безпечним. Поверхні води досягають лише тугоплавкі елементи корабля.

Прогрес М-01М стартував з космодрому Байконур (Казахстан) 26 листопада та причалив до Міжнародної космічної станції (МКС) 30 листопада минулого року. На станцію він привіз 2,5 тонни різних вантажів, у тому числі воду та повітря в балонах, раціони харчування для космонавтів, наукове встаткування та паливо для станції. 17 грудня за допомогою двигунів корабля проведена корекція орбіти МКС.  

Від станції корабель відчалив 6 лютого. Дві доби фахівці Центру керування польотами проводили його льотні випробування та тестування систем корабля.  

Вантажний корабель Прогрес М-01М відноситься до кораблів нової серії. Він оснащений цифровою системою керування. На зміну йому 13 лютого до станції прилетить Прогрес М-66, який відноситься до кораблів попередньої серії. Старт чергового вантажного корабля з космодрому Байконур запланований на 8:49 за московським часом  (7:49 за київським часом) 10 лютого.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK