GSMA: Універсальний зарядний пристрій з'явиться до 2012 року

GSMA: Універсальний зарядний пристрій з'явиться до 2012 року
Reuters

Таке рішення лідери індустрії, серед яких Motorola, Nokia, Sony Ericsson, Samsung, LG, AT & T, T-Mobile, Vodafone, Orange та інші, прийняли під тиском Європейської комісії, повідомляють ЗМІ.

Єврокомісари давно незадоволені існуванням по всьому світу понад 30 різних видів зарядних пристроїв, що не лише незручно, але й створює проблеми для екології, - йдеться в повідомленні.

Наприклад, за даними статистики GSMA та інших організацій, в 2008 році було продано 1,2 мільярда мобільних телефонів, з яких 50-80% купувалися на заміну старих апаратів. Відповідно, непридатними виявилися від 51 000 до 82 000 тонн зарядних пристроїв, і так щороку.

Згідно з домовленістю, UCS дозволить уникнути цього марнотратства і скоротити викиди парникових газів на 13,6-21,8 мільйона тонн щорічно. Крім того, нові зарядні пристрої будуть енергозберігаючими - планується приблизно 50-процентне скорочення споживання енергії в режимі очікування.

Нагадаємо, про потребу створення єдиного зарядного пристрою для всіх мобільних телефонів заявив днями комісар Євросоюзу з промисловості Гюнтер Верхоген.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK