Врятуйте Віллі: 19 лютого відзначають Всесвітній день кита

Врятуйте Віллі: 19 лютого відзначають Всесвітній день кита
travel.ru

У даний час дозволено лише аборигенний промисел китів виключно для задоволення потреб корінного населення, а також використання китів у наукових цілях за спеціальними дозволами урядів - членів МКК. Промисел морських ссавців у деяких регіонах до теперішнього часу визначає життя прибережного населення.

Зокрема, у Чукотському автономному окрузі, Росія, в рамках аборигенів промислу щорічно видобувається до 140 сірих китів чукотсько-каліфорнійської популяції.

Кити володіють найбільшим мозком, роблять найбільш тривалі й далекі міграції, а деякі з них можуть не спати протягом трьох місяців і проводити без їжі дві третини року.

На думку вчених, звуки, що видають і вловлюють дельфіни і кити, є надзвичайно важливими для їх виживання, хоча їх точне призначення досі не з'ясовано. У масовій загибелі китових часто винні морські звукові локатори. "Людство буквально виштовхує китів", - сказав голова відділення Міжнародного фонду захисту тварин у Великобританії Роббі Марсленд.

***

Око великих китів важить близько кілограма, а китове молоко має 50-відсоткову жирність. При народженні діти кита досягають розміру до третини дорослого кита, а у випадку із Блакитним китом - це 10 метрів.

Крім того, американські вчені стверджують, що стародавні кити могли народжувати на суші. У 2000-2004 роках у Пакистані дослідники виявили скам'янілі останки вагітної самки і самця кита. На думку палеонтолога з університету Мічигану Філіпа Джінджеріка, дані дослідження дозволяють висунути гіпотезу про те, як кити зробили перехід із суші в море.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK