Криза: Акули стали рідше атакувати людей

Криза: Акули стали рідше атакувати людей
akyla.info
Справжні причини цих змін вченим невідомі, однак фахівці університету пов'язують їх із настанням глобальної економічної рецесії. За даними дослідників, із незрозумілих причин, перший рік економічної рецесії завжди знаменується меншою агресивністю акул. Однак у цілому, 2000-ті роки ознаменувалися більшою активністю акул, ніж 1990-і.

Минулого року від зубів акули загинули чотири людини - дві смерті зафіксовані у Мексиці, по одній - у США та Австралії. У 2007 році трапився лише один летальний випадок, у 2006 та 2005 роки було зафіксовано по чотири смерті, у 2004 році - сім.

Як і у попередні роки, акули найчастіше нападали на серфінгістів - 57% випадків. У 36% випадків жертвами атак були плавці, а у 8% - аквалангісти. Вчені округлити процентні співвідношення, тому загальна сума перевищує 100%.

Згідно зі статистикою університету, на долю узбереж США традиційно припадає близько двох третин нападів акул. У 2008 році тут їх також стало менше - 41 проти 50 у 2007-му. Найбільш "акулонебезпечними" є води, що омивають Флориду. У Каліфорнії ж було зареєстровано лише один, але фатальний напад, - повідомляють експерти університету.

Нагадаємо, раніше психологи дійшли до висновку, що світова економічна криза загострює у людей інстинкт розмноження.

Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK