Вчені знайшли фермент, винний у поширенні раку

Вчені знайшли фермент, винний у поширенні раку
novosti.err.ee

Як повідомляє Бі-Бі-Сі, результати дослідження опубліковані в журналі Cancer Cell journal.

Як стало відомо, метастази, або міграція ракових клітин з первинної пухлини в інші частини тіла, є причиною 90% смертей від пов'язаних з раком захворювань.  

Дослідники виявили, що в поширенні метастаз провідну роль відіграє фермент LOX. Як повідомляється, вчені сподіваються, що ліки, які блокують цей фермент, можуть допомогти стримати прогресування хвороби.  

Дослідники проводили експерименти на мишах з раком грудей, але вони впевнені, що їхні результати можна застосувати також до людей, які страждають на інші форми раку. "Відкриття є вирішальним  відсутнім елементом пазлу, який вчені вже давно намагалися зібрати" - заявила керівник дослідження Джанін Ерлером.

За її словами, вперше вдалося виділити один ключовий фермент, який відповідає за поширення ракових клітин. "Якщо ми зможемо вплинути на здатність організму готувати нові місця для пересування туди ракових клітин, ми зможемо ефективно запобігати виникненню метастаз", - сказала Ерлером.

"Ракові метастази лікувати дуже важко, і це нове відкриття дає реальну надію, що зроблять ліки, які будуть боротися з поширенням раку", - додала вона.  


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK