П'ятимісячний іспанський хлопчик поділився стовбуровими клітинами зі старшим братом

П'ятимісячний іспанський хлопчик поділився стовбуровими клітинами зі старшим братом
Reuters

Батьки вибрали потрібний ембріон за допомогою преімплантаційної генетичної діагностики (ПГД), повідомляє Der Spiegel.

Семирічний Андрес страждає генетично обумовленою невиліковною хворобою крові. Щоб врятувати сина батьки обрали спосіб, який викликав численні суперечки: під час штучного запліднення в організм матері було підсаджено кілька ембріонів, які потім були досліджені за допомогою ПГД, після чого був вибраний той ембріон, у якому не було знайдено генного дефекту, відповідального за розвиток виявленого у Андреса захворювання.

Організм Андреса благополучно прийняв клітини і чекає одужання, заявили лікарі. Таким чином п'ятимісячний Хав'єр врятував брату життя, зазначає видання.

Проте католицька церква Іспанії піддала гострій критиці такий підхід, у зв'язку з тим, що генетична селекція ембріонів є не науковим прогресом або успіхом, а принижує гідність людини. Цей спосіб оцінюється тільки з точки зору його практичної цінності, заявили представники Церкви.

Між тим, часто замовчують, що під час преімплантаційної діагностики генетично невідповідні ембріони руйнуються. Таким чином, брати і сестри новонародженого лишаються основного права на життя. У той час як ембріональну селекцію заборонено в Німеччині, подібні операції проводяться на території таких європейських країн, як Велика Британія та Швеція.

Нагадаємо, раніше Ватикан випустив документ, у якому засуджує штучне запліднення, клонування людини, використання ембріональних стовбурових клітин, а також проектування статі та інших генетичних характеристик немовлят.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK