МКС ухилилася від уламки китайського супутника

МКС ухилилася від уламки китайського супутника
compulenta.ru

Фрагмент двигуна китайської ракети-носія діаметром 10 см максимально зблизився з Міжнародною станцією під час третього виходу астронавтів у відкритий космос, який був здійснений напередодні.

Завдяки успішній зміні курсу яких-небудь неполадок вдалося уникнути. Незважаючи на невеликі розміри через високу швидкість руху уламки старих космічних апаратів можуть становити значну загрозу для космічної станції.

Нагадаємо, 12 березня через загрозу зіткнення з космічним сміттям екіпаж МКС був переміщений на борт корабля Союз для можливої евакуації зі станції. Астронавти провели всередині Союзу близько 10 хвилин. Причиною таких екстрених заходів стало небезпечне зближення МКС зі шматком космічного сміття, який був помічений занадто пізно для здійснення маневру ухилення.

Останнім часом увага до можливих пошкоджень апаратів від космічного сміття значно збільшилася. Так, нещодавно фахівці Американського космічного агентства заявили, що через зіткнення російського та американського супутників зв'язку, яке відбулося в лютому 2009 року, небезпека для космічних апаратів зросла.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK