Епідемію туберкульозу в Харківській області не зупинено

Епідемію туберкульозу в Харківській області не зупинено
mevis-research.de

За словами експертів, на даний момент в області зареєстровано 4 тисяч 728 осіб з активною формою туберкульозу, під наглядом на диспансерному обліку знаходиться ще 34 тисяч 347 чоловік.

"У 2004-2005 роках було зафіксовано спалах захворювання на туберкульоз. Але завдяки фінансуванню з обласного бюджету медичних закладів, завдяки впровадженню восьми міжнародних проектів з охорони здоров'я, які були реалізовані на території Харківської області, вдалося знизити рівень захворюваності на туберкульоз. Зараз же цей показник становить 68, 8 на 100 тисяч населення, однак епідемія туберкульозу існує ", - зазначила Сіроштан.

Однак за словами директора Департаменту охорони здоров'я та соціальних питань Харківської міськради Ігор Шурма, до кінця 2009 року лікувальних закладів для лікування стаціонарних хворих на туберкульоз у міській мережі не повинно залишитися, оскільки епідемію буде ліквідовано. У місті будуть діяти тільки лабораторно-поліклінічні установи.

Варто зазначити, що в лютому 2009 року спеціалісти зі США заявили, що найближчим часом з'явиться ефективний спосіб лікування найбільш смертоносної форми туберкульозу, яка має високу стійкість до лікарських препаратів і практично не піддається лікуванню.

За матеріалом: STATUS QUO


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK