До 2050 року можуть зникнути білий ведмідь, бенгальський тигр і кенгуру

До 2050 року можуть зникнути білий ведмідь, бенгальський тигр і кенгуру
bestsafari.org

"За оцінками вчених, якщо викиди парникових газів залишаться на колишньому рівні, до 2050 року зникне чверть відомих нам сьогодні видів тварин і рослин. Ще тридцять років тому ніхто не міг уявити собі, що може з'явитися глобальна загроза, яка здатна поставити під ризик життя на Землі", - говориться в повідомленні російського відділення WWF.   

Зоозахисники  заявили, що багато  відомих нам видів тварин і рослин, які можуть зникнути в результаті глобальних змін клімату, страждають через ці зміни вже  сьогодні.     

В WWF вважають, що при сучасному темпі зростання глобальної температури, до середини 21 століття, 42% літнього льоду в Арктиці буде втрачено, в результаті чого через 75 років може зникнути як вид білий ведмідь.  

"Для білого ведмедя лід критично важливий: це його місце проживання і літня "резиденція". Різке скорочення площі льоду їх місцеперебувань також впливає і на втрату ваги у самок, які через це стають нездатними до розмноження", - зазначається в повідомленні.  

На думку зоозахисників, під загрозою  опинився і  бенгальський тигр. На кордоні між Бангладеш і Індією розташований масив мангрових лісів, який є останнім притулком бенгальських тигрів - тут їх залишилося лише близько 400 особин.   

"Бенгальські тигри, деякі з яких живуть в мангрових болотах, ризикують втратити своє місцеперебування  через щорічне збільшення рівня моря на 4 мм. Згідно з дослідженнями, протягом 50 років близько 70% місцеперебувань тигрів можуть бути втрачені, сьогодні зникла вже майже третина. Через те, що їх території будуть скорочуватися, тигри будуть змушені переселятися і входити в контакт з людьми набагато частіше, ніж раніше, що може спровокувати конфлікти між людиною і тигром - з сумними наслідками як для тих, так і для інших ", - повідомили в WWF.  

У цій організації також б'ють на сполох у зв'язку з тим, що через кілька десятків років можуть зникнути назавжди більше 80% коралів. Крім того, зміна клімату в Австралії через скорочення опадів і підвищення температури ставить на межу вимирання багато видів австралійських кенгуру.   

За їхніми даними, під загрозою також опинилися пінгвіни, морські черепахи, орангутанги, слони і альбатроси.  

Зоозахисники закликають приєднатися до акції Година Землі. 28 березня більше 1 мільярда людей у всьому світу вимкне світло на одну годину о 20:30 за місцевим часом, щоб вимагати від світових лідерів вжити термінових заходів для боротьби зі зміною клімату.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK