Apple: iPhone розпізнаватиме власника за відбитками пальців та формою вух

Apple: iPhone розпізнаватиме власника за відбитками пальців та формою вух
Reuters

За словами представників компанії, ноутбуки Apple, могли б зчитувати відбиток пальця при дотику з тачпадом або клавішам комп'ютера, з вбудованим зчитувачем, повідомляє AppleInsider.

Крім того, здійснювати аутентифікацію також пропонується за допомогою інтегрованої в комп'ютер веб-камери: вона може зчитувати риси обличчя або дізнаватися те положення, в якому користувач зазвичай працює за комп'ютером, - йдеться в повідомленні компанії.

У телефоні ж зчитуватися можуть не тільки відбитки пальців, але й форма вушної раковини при піднесенні пристрою до вуха користувача, заявили в Apple.

До того ж, Apple пропонує здійснювати аутентификацію голосом, певною серією поворотів телефону в просторі вліво і вправо і навіть дотиком одночасно кількома пальцями до певних ділянок на екрані телефону, про які відомо тільки його власнику. Як сказано в оприлюдненій на днях заявці на отримання патенту, суть в тому, щоб власник пристрою зовсім не відволікався на процес аутентифікації, щоб вона виконувалася приховано.

Тобто користувач не знатиме про те, що телефон або ноутбук постійно фіксують його біометричні дані. Водночас, чужа людина пристроєм з цією технологією скористатися не зможе, стверджують представники Apple.

Раніше цього місяця компанія Apple представила третій пакет оновлень до операційної системи для пристроїв iPhone і iPod Touch.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK